skip to Main Content
4iG preuzima kontrolu nad Spacecom -om
4ig-preuzima-kontrolu-nad-spacecom-om

Napisao

Hungaro DigiTel (HDT), zajednička podružnica 4iG -a i Antene Hungária, pristupila je konačni sporazum sa Spacecomom o sticanju 51% udjela u kompaniji.

Uspješan završetak transakcije , koji vrijedi 68 miliona dolara, a prvi ga je prijavio Broadband TV vijesti u junu prosle godine , sada je predmet odobrenja generalne skupštine Spacecoma i izraelskog Ministarstva komunikacija.

Komentirajući nakon potpisivanja ugovora, Gellért Jászai, predsjednik i izvršni direktor 4iG -a, rekao je: „Radujemo se radu s menadžmentom Spacecoma, što će otvoriti nove poslovne mogućnosti za obje kompanije u oblasti telekomunikacija i svemirske industrije.

“Uvjeren sam da će nas i dioničari Spacecoma dočekati na vanrednoj generalnoj skupštini Kompanije. Želimo biti prisutni u kompaniji kao dugogodišnji profesionalni investitor, a imamo i snažnu strategiju rasta na području telekomunikacija i svemirskih telekomunikacija. Također ćemo posvetiti važnu ulogu Spacecomu u razvoju i radu prvog mađarskog komercijalnog satelita, koji će pokrenuti naša podružnica CarpathiaSat, u čemu računamo na višedecenijsko iskustvo kompanije, kao i na stručnost zaposlenih koji tamo rade ”

Izvršni direktor Spacecoma Dan Zajicek dodao je:“ Ovo je uzbudljiva, važna i značajna najava. To je pravi dokaz njihovog povjerenja u Spacecom, uključujući provedbu naših strateških planova da se razviju od pružatelja satelitskih kapaciteta do pružatelja komunikacijskih usluga koji nudi upravljane usluge, end-to-end usluge i pružanje naprednih rješenja u komunikacijskom lancu vrijednosti kao što su projekti „ključ u ruke“, planiranje, postavljanje i rad satelitskih komunikacijskih mreža.

„Ulaz 4iG-a, sa svojim finansijskim ulaganjem u kompaniju, značajno će poboljšati finansije kompanije i očekuje se da će dodati vrijednost dioničarima kompanije. ”

Spacecom napominje da će dovršenje transakcije potencijalno ojačati njeno poslovanje u Centralnoj i Istočnoj Evropi i omogućiti dodatnu sinergiju sa kompanijama unutar 4iG Grupe.

Povezano

Vezani članci

rt-de-ponovo-na-satelitu-eutelsat-16e

RT DE ponovo na satelitu Eutelsat 16E

Nakon kratke pauze, ruski informativni kanal RT DE (RT auf Deutsch)opet je dostupan na satelitu Eutelsat 16A(16E).Kanal emituje na  originalnim...

Back To Top
×Close search
Search