skip to Main Content
4iG preuzima kontrolu nad Spacecom -om
4ig-preuzima-kontrolu-nad-spacecom-om

Napisao

Hungaro DigiTel (HDT), zajednička podružnica 4iG -a i Antene Hungária, pristupila je konačni sporazum sa Spacecomom o sticanju 51% udjela u kompaniji.

Uspješan završetak transakcije , koji vrijedi 68 miliona dolara, a prvi ga je prijavio Broadband TV vijesti u junu prosle godine , sada je predmet odobrenja generalne skupštine Spacecoma i izraelskog Ministarstva komunikacija.

Komentirajući nakon potpisivanja ugovora, Gellért Jászai, predsjednik i izvršni direktor 4iG -a, rekao je: „Radujemo se radu s menadžmentom Spacecoma, što će otvoriti nove poslovne mogućnosti za obje kompanije u oblasti telekomunikacija i svemirske industrije.

“Uvjeren sam da će nas i dioničari Spacecoma dočekati na vanrednoj generalnoj skupštini Kompanije. Želimo biti prisutni u kompaniji kao dugogodišnji profesionalni investitor, a imamo i snažnu strategiju rasta na području telekomunikacija i svemirskih telekomunikacija. Također ćemo posvetiti važnu ulogu Spacecomu u razvoju i radu prvog mađarskog komercijalnog satelita, koji će pokrenuti naša podružnica CarpathiaSat, u čemu računamo na višedecenijsko iskustvo kompanije, kao i na stručnost zaposlenih koji tamo rade ”

Izvršni direktor Spacecoma Dan Zajicek dodao je:“ Ovo je uzbudljiva, važna i značajna najava. To je pravi dokaz njihovog povjerenja u Spacecom, uključujući provedbu naših strateških planova da se razviju od pružatelja satelitskih kapaciteta do pružatelja komunikacijskih usluga koji nudi upravljane usluge, end-to-end usluge i pružanje naprednih rješenja u komunikacijskom lancu vrijednosti kao što su projekti „ključ u ruke“, planiranje, postavljanje i rad satelitskih komunikacijskih mreža.

„Ulaz 4iG-a, sa svojim finansijskim ulaganjem u kompaniju, značajno će poboljšati finansije kompanije i očekuje se da će dodati vrijednost dioničarima kompanije. ”

Spacecom napominje da će dovršenje transakcije potencijalno ojačati njeno poslovanje u Centralnoj i Istočnoj Evropi i omogućiti dodatnu sinergiju sa kompanijama unutar 4iG Grupe.

Povezano

Vezani članci

NOVI KANALI U TOTAL TV PONUDI!

NOVI KANALI U TOTAL TV PONUDI!

Od 7. listopada Total TV paketi su bogatiji su za 4 nova kanala. Lifestyle i kulinarske emisije, reality program i...

georges-agnes-napusta-ses-ov-hd+

Georges Agnes napušta SES -ov HD+

1. oktobra, 2021 10. 09 Evropa/London Autor Jörn Krieger Georges Agnes napustio je njemačku DTH satelitsku platformu HD+ u septembru...

Back To Top
×Close search
Search