skip to Main Content
A1 odabrao partnere za razvoj 5G mreže
A1-odabrao-partnere-za-razvoj-5g-mreze

A1 Telekom Austria Group odabrala je dobavljače mrežne opreme Nokiju i Ericsson kao partnere u uvođenju 5G mreža u Bugarskoj, Hrvatskoj, Republici Srbiji i Sloveniji, izvijestili su iz A1 Hrvatska.
U Hrvatskoj je za radijsku i za jezgrenu 5G mrežu odgovoran Ericsson, čime se, nakon nedavno potpisanog ugovora za transformaciju 5G pristupne radijske mreže, nastavlja suradnja A1 Hrvatske s Ericssonom na implementaciji konvergentnog 5G jezgrenog rješenja.
„A1 Hrvatska je u velikom investicijskom ciklusu u 5G tehnologiju sa željom da pridonese bržem gospodarskom oporavku i razvoju. S najmodernijim 5G jezgrenom mrežom podržat ćemo industrijsku automatizaciju i robotizaciju u realnom vremenu, potpomognutu i autonomnu vožnju, pružanje pouzdane mreže niske latencije (5G URLLC) te rezervacije dijela mreže (5G RAN slicing) za posebne namjene. Sve su to preduvjeti za Industriju 4.0 koji otvaraju mogućnost pozicioniranja Hrvatske kao globalno konkurentne zemlje“., objasnio je važnost strateškog partnerstva dviju kompanija predsjednik Uprave A1 Hrvatska Jiří Dvorjančanský.

Vezani članci

Back To Top
Search