skip to Main Content
Reorganizacija kanala Bavarske televizije
Bavarska-lokalna-tv-oslobadja-astru-transponder
Autor

Bavarska medijska vlast BLM reorganizirala je satelitsku distribuciju DTH lokalnih TV kanala njemačke savezne države na Astri (19. 2 ° istočno).

Od jula 1, 2021, 14 kanali će zauzeti samo jedan transponder umjesto dva transpondera: transponder 23 (11. 552 H, SR 22, 0, FEC 2/3) će se zadržati, transponder 49 (10. 551 H, SR 22, 0, FEC 2/3) bit će pao.

Prema BLM-u, ušteđeni troškovi moraju se uložiti u kvalitetu programskog sadržaja i tako i dalje u potpunosti donositi korist lokalnoj televiziji. Kao posljedica reorganizacije, BLM spaja programe lokalnih emitera u nove zajedničke kanale koji pokrivaju susjedne regije: Franken plus HD, OTVA HD, Niederbayern TV HD i a.tv HD.

Satelitska distribucija münchen.tv i tv.ingolstadt ostaće nepromijenjena.

Bayerische Medien Technik (bmt ), podružnica BLM-a i bavarske javne radiotelevizije Bayerischer Rundfunk odgovorne za satelitsku distribuciju bavarskih lokalnih TV kanala, produžila je partnerstvo sa Astra satelitski operater SES u aprilu, osiguravajući kapacitet transpondera. Činjenica da će transponder pasti kao dio obnovljenog sporazuma tada nije spomenuta.

Lokalni TV kanali će i dalje emitirati kao 24 – satne usluge na kablovskim mrežama u njihovim lokalnim područjima pokrivenosti, kao i kada se odabiru pomoću crvenog dugmeta na televizorima kompatibilnim s HbbTV povezanim na internet. Kanali će također ostati dostupni putem lokalnog TV portala .

Povezano

O Jörnu Kriegeru

Jörn izvještava o najnovijim događajima u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj. Od 1992 radi kao slobodnjak novinar, specijaliziran za digitalne medije, tehnologiju emitiranja, konvergenciju i nova tržišta. Takođe zauzima univerzitetska predavanja, piše članke u specijalnim publikacijama i proizvodi radio izvještaje. Jörn je također moderator panel diskusija na industrijskim događajima kao što su ANGA COM, Medientage München i IFA Berlin.

Vezani članci

Luxe.TV prekinuo emitovanje na 16E

Luxe.TV prekinuo emitovanje na 16E

Krajem septembra, na kapacitetu austrijske  kompanije A1 Broadcasting na satelitu Eutelsat 16E, prestala je distribucija  stanice Luxe.TV.A1 Broadcasting je vršio...

gold-tv-ponovo-emituje-na-16e

Gold TV ponovo emituje na 16E

Nakon izvesnog vremena, telekomunikacioni operater A1 Broadcasting nastavio je distribuciju slovenačke muzičke stanice Gold TV. Stanica emituje nekodirano (FTA)na istom...

4ig-se-slaze-sa-spacecomovim-dogovorom

4iG se slaže sa Spacecomovim dogovorom

Mađarska info-komunikacijska kompanija 4iG sklopila je novi ugovor o kupovini manjinskog udjela u Spacecom. U skladu sa prethodnim odobrenjem izraelskog...

Back To Top
Search