skip to Main Content
BH Telecom je potpisao ugovor sa Beeniusom

Bosanskohercegovački BH Telecom potpisao je petogodišnji sporazum o saradnji sa slovenačkim Beeniusom.

Prema Beeniusu, BH Telecom je objavio međunarodni tender jer je tražio nova i ažurirana rješenja za svoje IPTV i OTT usluge. Beenius se prijavio na tender sa svojom interaktivnom TV platformom za Android TV i novim funkcionalnostima. Cilj je bio isporučiti i integrirati moderne TV platforme kako bi razvili trenutni ekosustav koji će im služiti narednih pet godina.

Beenius je na tenderu pobijedio s interaktivnom TV platformom koja podržava napredne funkcije poput ciljanog TV oglašavanja i otisaka prstiju. Platforma omogućava ponovnu upotrebu trenutnog ekosistema IPTV licenci, što je značajno koristilo ostalim podnosiocima zahtjeva.

Ekosistem koji je ponudio Beenius obuhvaćao je suradnju drugih partnera s dodanom vrijednošću kao što su Verimatrix, Edgeware i Harmonic. Beenius je na projektu izveo integraciju medijskih sistema i omogućio uspješnu implementaciju Verimatrixovog VCAS Ultra V4.3, Edgeware-ovog CDN-a zajedno s novim sistemom upravljanja i Harmonikov mozaik i sistem za umetanje oglasa.

BH Telecom se odlučio za navedene partnere zbog njihove robusnosti tehnologija i predintegracije koju Beenius već ima.

Komentirajući razvoj, Filip Remškar, izvršni direktor Beeniusa, rekao je: „Velika je privilegija raditi s operatorom kao što je BH Telecom, koji je lider na polju telekomunikacija u jugoistočnoj Evropi. Beenius je prihvatio sve izazove koje je BH Telecom uveo i naporno radio kako bi zadovoljio zahtjeve svojih gledalaca. Radujemo se svim projektima koje nas čeka budućnost “.

dvbportal.net/broadbandtvnews.com

Vezani članci

informacije-o-vivo-v25-pro

Informacije o Vivo V25 Pro

Vivo V25 serija stiže uskoro, a dok čekamo na nju, mogli bismo se pozabaviti specifikacijama jednog od modela. Radi se...

Back To Top
×Close search
Search