skip to Main Content
Bjelovar, Jastrebarsko i Koprivnica pokriveni komercijalnom 5G mrežom
Bjelovar,-jastrebarsko-i-koprivnica-pokriveni-komercijalnom-5g-mrezom

Hrvatski Telekom nastavlja s puštanjem u rad 5G mreže u hrvatskim gradovima. Komercijalna 5G mreža od petka, 18. prosinca dostupna je i u Bjelovaru, Jastrebarskom i Koprivnici.
5G je sada dostupan u 17 hrvatskih gradova i pokriva više od milijun i 200 tisuća stanovnika Hrvatske.
5G mreža Hrvatskog Telekoma trenutno djeluje na tehnologiji dinamičkog dijeljenja spektra – DSS (Dynamic Spectrum Sharing) čija primjena omogućava upotrebu postojećih frekvencija za 5G i brzu implementaciju 5G mreže te smanjuje potrebu za novim baznim stanicama i lokacijama na specifičnim 5G frekvencijama.
Hrvatski Telekom svim svojim korisnicima u pojedinim tarifama u razdoblju do 30. lipnja 2021. godine, bez dodatnih troškova, nudi mogućnost korištenja 5G mreže za što je potrebno nalaziti se na području pokrivenosti 5G mrežom i imati 5G kompatibilan uređaj.

Vezani članci

Uspješno lansiranje SES-22

Uspješno lansiranje SES-22

Satelit SES-22 uspješno je lansiran u svemir na raketi SpaceX Falcon 9 iz SpaceX-ovog Space Launch Complexa 40 na Stanici...

Samsung započeo proizvodnju 3nm čipova

Samsung započeo proizvodnju 3nm čipova

Završavajući višegodišnji razvojni proces, Samsungova livnička grupa jutros šalje poruku da je kompanija zvanično pokrenula proizvodnju na svojoj početnoj liniji...

Back To Top
×Close search
Search