skip to Main Content
Canal+ dobio prvu rundu u Ligue1 pravima

Trgovački sud u Nanterreu ovlastio je Canal + da suspenduje ugovor o licenci sa beIN Sportsom za emitovanje dvije utakmice Ligue1 po krugu takmičenja.

Međutim, izvještava Les Echos , ovo je samo prva runda u pravnom sporu između stranaka, a beIN i Professional Football League (LFP) spremni su uzvratiti udarac.

Dodaje da je beIN tužio svog partnera Canal + kako bi ga natjerao da poštuje ugovor za dvije utakmice Ligue1, vrijedan 332 miliona eura godišnje. Canal + je objavio namjeru da odustane od ugovora nakon što je LFP prošlog mjeseca dodijelio prava od 80% utakmica Amazon Primeu.

Tijekom ovog postupka, Canal + je tvrdio da je svojim ugovorom s beIN-om od njega zahtijevalo da LFP-u izvede pred sud kako bi utvrdio „prekid“ ugovora s LFP-om koji se odnosi na „Lot 3“ i zatražio raskid ili reviziju ovog ugovora. Prema tome, BeIN nije ispunio svoje ugovorne obaveze, navodi Canal +. Zapravo, Canal + nije direktno u ugovornom odnosu sa LFP-om i ne može direktno djelovati. U svojoj presudi Trgovački sud u Nanterreu rekao je da odbijanjem preduzimanja pravnih radnji koje je zatražio Canal + beIN nije ispunio suštinsku obavezu iz ugovora.

Nakon presude, beIN je najavio pokretanje pravne akcije protiv LFP-a, koji će od sljedeće sedmice prolaziti kroz francuski pravosudni sistem, tijelo za zaštitu konkurencije i Europsku komisiju. U međuvremenu, podrazumijeva se da se LFP priprema za pokretanje pravne akcije protiv beIN-a u nekoj fazi ove sedmice.

Vezani članci

Match4 počinje sutra

Match4 počinje sutra

Najnoviji mađarski sportski kanal, MATCH4, počeće sa emitovanjem 5. avgusta. Televizija network4 grupe bit će dostupna od samog početka u...

Digi SK lansira novi Platinum paket

Digi SK lansira novi Platinum paket

Novi programi stižu gledaocima satelitske i kablovske platforme DIGI Slovakia. Operater u ponudu uključuje novi paket Platinum programa koji će...

Back To Top
×Close search
Search