skip to Main Content
Canal+ dobio prvu rundu u Ligue1 pravima

Trgovački sud u Nanterreu ovlastio je Canal + da suspenduje ugovor o licenci sa beIN Sportsom za emitovanje dvije utakmice Ligue1 po krugu takmičenja.

Međutim, izvještava Les Echos , ovo je samo prva runda u pravnom sporu između stranaka, a beIN i Professional Football League (LFP) spremni su uzvratiti udarac.

Dodaje da je beIN tužio svog partnera Canal + kako bi ga natjerao da poštuje ugovor za dvije utakmice Ligue1, vrijedan 332 miliona eura godišnje. Canal + je objavio namjeru da odustane od ugovora nakon što je LFP prošlog mjeseca dodijelio prava od 80% utakmica Amazon Primeu.

Tijekom ovog postupka, Canal + je tvrdio da je svojim ugovorom s beIN-om od njega zahtijevalo da LFP-u izvede pred sud kako bi utvrdio „prekid“ ugovora s LFP-om koji se odnosi na „Lot 3“ i zatražio raskid ili reviziju ovog ugovora. Prema tome, BeIN nije ispunio svoje ugovorne obaveze, navodi Canal +. Zapravo, Canal + nije direktno u ugovornom odnosu sa LFP-om i ne može direktno djelovati. U svojoj presudi Trgovački sud u Nanterreu rekao je da odbijanjem preduzimanja pravnih radnji koje je zatražio Canal + beIN nije ispunio suštinsku obavezu iz ugovora.

Nakon presude, beIN je najavio pokretanje pravne akcije protiv LFP-a, koji će od sljedeće sedmice prolaziti kroz francuski pravosudni sistem, tijelo za zaštitu konkurencije i Europsku komisiju. U međuvremenu, podrazumijeva se da se LFP priprema za pokretanje pravne akcije protiv beIN-a u nekoj fazi ove sedmice.

Vezani članci

ses-17-ce-biti-lansiran-22.-oktobra

SES-17 će biti lansiran 22. oktobra

septembar 14, 2021 09. 22 Evropa/London Napisao Chris Dziadul SES-17 je završeno svoja ispitivanja performansi u svemirskom objektu Thales Alenia...

Back To Top
×Close search
Search