skip to Main Content
CME preuzeo RTL Hrvatska

CME Media Enterprises (CME) finalizirao je akviziciju RTL Hrvatska.

Komentirajući razvoj, Didier Stoessel, CME CEO za Hrvatsku, Češku Republiku, Rumunjsku, Slovačku i Sloveniju, rekao je: „Veoma smo uzbuđeni što možemo poželjeti dobrodošlicu RTL-u Hrvatska u CME obitelj i proširiti svoj otisak u jadranskoj regiji, koja nudi izuzetan rast. potencijal. Naši vjerni gledaoci mogu očekivati ​​povećanu produkciju lokalnog sadržaja, poboljšanu digitalnu ponudu i kontinuiranu posvećenost pluralističkom i visokokvalitetnom novinarstvu.”

CME kaže da zahvaljujući očekivanoj bliskoj suradnji RTL Hrvatska i Pro Plusa u Sloveniji, CME predviđa niz operativnih sinergija u područjima poput digitalizacije i sadržaja. Imajući na umu ovu ambiciju, bit će nekoliko promjena u upravljačkoj i upravljačkoj strukturi RTL Hrvatska.

Tonko Weissmann je odmah postao novi izvršni potpredsjednik – hrvatske operacije RTL Hrvatska.

U organizaciji je od 2005. godine i imao je niz važnih pravnih i komercijalnih funkcija. Njegovo imenovanje nudi RTL Croatia kontinuitet i stabilnost tijekom važne tranzicijske faze i upravljanje budućim rastom kroz poboljšani sadržaj i digitalizaciju.

U međuvremenu, Branko Čakarmiš, dosadašnji generalni direktor Pro Plusa, postat će predsjednik Uprave RTL Hrvatska i izvršni direktor – Adriatic Region. On je pionir u proizvodnji televizijskog sadržaja i kao izvršni direktor Pro Plus-a, uspješno je unaprijedio sadržaj i digitalnu agendu organizacije. On će obnašati dvostruku funkciju i nastavit će obnašati funkciju predsjednika Uprave Pro Plusa dok će obnašati dužnost predsjednika uprave RTL Croatia.

Christoph Mainusch imenovan je za predsjednika nadzornog odbora RTL Hrvatska i ponudit će svoje duboko poznavanje radiodifuzne industrije RTL-u Hrvatska u ovoj nadzornoj ulozi. S obzirom na novu upravljačku strukturu i zajedničkim dogovorom, Marc Puškarić, direktor RTL Hrvatska, odmah će napustiti organizaciju.

Stoessel je dodao: “Ova nova upravljačka struktura odražava našu namjeru da uzmemo najbolje što RTL Hrvatska može ponuditi i zajedno s Pro Plusom to podići na novu razinu”.

Kako su ranije izvijestile Broadband TV News , RTL Grupa je u februaru ove godine pristala prodati 100% svog poslovanja u Hrvatskoj podružnici PPF grupe CME za 50 miliona eura.

Vezani članci

Back To Top
×Close search
Search