skip to Main Content
Datum početka Sky Sport F1 je određen – stručnjak Glock dolazi iz RTL-a

Kao što je poznato, Sky će biti ekskluzivni partner Formule 1 od 2021. godine, pa će u tu svrhu potpuno novi kanal Sky Sport F1 biti pokrenut, a tim stručnjaka će također rasti.

Sa “Sky Sport F1”, prvi linearni kanal Formule 1 na njemačkoj televiziji pokrenut će se tačno na vrijeme za početak sezone i prikazivat će motorsport sadržaje samo 24 sata dnevno. Izdavač Formule 1 emitiraće se najkasnije do 18. marta.

Od ljeta se znalo da će Sky emitirati i četiri odabrane trke po sezoni, dostupne svima na Sky Sport News. Nakon svake utrke će biti i 30-ak minuta vrhunac prikaži na besplatan TV (DIGITALNA TELEVIZIJA prijavljenih ). Novost na press događaju u ponedjeljak bio je stručnjak Timo Glock, koji će na Sky preći sa konkurenta RTL-a, koji odlazi nakon sezone.

Glock će se kroz programe izmjenjivati ​​s Ralfom Schumacherom kao sukomentatorom Sascha Roosa. Budućnost Nicka Heidfelda u početku ostaje nejasna. Barem prethodni stručnjak više nije spomenut u prognozi sezone.

Schumi Junior karijeru u Formuli 1 započinje isključivo sa Skyom

Najavljeni prelazak sa Micka Schumachera na Formulu 1 stvara neizmjernu atmosferu optimizma u premier klasi moto-sporta. Samo na nebu njemački ljubitelji moto sporta mogu izbliza doživjeti Schumachera Filiusa u Formuli 1. Sezona 2021 Formule 1 obećava da će biti prilično zanimljiva iz njemačke perspektive. Sa Sebastianom Vettelom, Mickom Schumacherom i vjerovatno također Nikom Hülkenbergom, tri njemačka pilota bit će na startu. Međutim, ostaje da se vidi koliko će piloti biti konkurentni u svojim novim kokpitima. Poznato je da je Vettel prešao na Aston Martin.

Od sezone 2021. Sky će se emitirati uživo i isključivo u Njemačkoj svakih 23 vikenda Formule 1 – od prvog treninga do utrke u nedjelju. Pored toga, Sky prikazuje sve sesije Formule 2 i Formule 3. Sky Sport F1 prikazuje sve trke i najkvalifikovanije sesije u najboljem Ultra HD kvalitetu slike i bez komercijalnih pauza tokom trke.

Tokom trčanja Sky kaže da su osigurali ekskluzivna prava na emitovanje Formule 1 na „duži rok“. Dodatne informacije dostupne su na: sky.de/f1

Vezani članci

rt-de-ponovo-na-satelitu-eutelsat-16e

RT DE ponovo na satelitu Eutelsat 16E

Nakon kratke pauze, ruski informativni kanal RT DE (RT auf Deutsch)opet je dostupan na satelitu Eutelsat 16A(16E).Kanal emituje na  originalnim...

Back To Top
×Close search
Search