skip to Main Content
DAZN od decembra u Poljskoj. Po kojoj cijeni?
U subotu, 5. decembra, američka zvijezda lagane kategorije u usponu Ryan Garcia suočit će se s Britankom i zlatnim olimpijskim osvajačem 2012. Luke Campbellom . A u subotu, 12. decembra, Anthony Joshua OBE , svjetski prvak u teškoj kategoriji nekoliko organizacija, branit će svoje naslove protiv Bugara Kubrata Puleva . Oba ova sučeljavanja bit će dostupna na DAZN-u širom svijeta, sa izuzetkom Garcije protiv Campbella u Poljskoj i Joshua protiv Puleva u Velikoj Britaniji i Irskoj. Vjerovatno će Garcisinu borbu s Campbellom 5. decembra u Poljskoj prikazati neki drugi emiter, pa otud nedostatak streaminga u DAZN-u.

Podaci koje DAZN pruža na Twitteru pokazuju da će mjesečna pretplata DAZN-a u Poljskoj iznositi 7,99 PLN . Na britanskom tržištu očekuje se da će ova naknada iznositi 1,99 funti.
“Od Velike Britanije do Meksika i Australije, vidjeli smo ohrabrujući nivo interesa za naše ključne događaje od našeg debija 2016.”, rekao je Joseph Markowski, potpredsjednik DAZN-a . – Radujemo se što ćemo u decembru lansirati platformu DAZN širom svijeta sa uzbudljivim borbenim rasporedom.

Prilikom pokretanja, globalna platforma DAZN-a nudit će emisije Svjetskog kupa u boksu, kao i sve veću arhivu klasičnih borbi, snimke boksera i mnoštvo originalnih emisija, uključujući “40 DANA”, “Subota borba uživo” i “JEDNU NOĆ”. Dodatni sportovi i programi bit će dodani od 2021. godine, izvještava DAZN. Aplikacija DAZN bit će dostupna širom svijeta na većini uređaja povezanih s internetom, uključujući pametne telefone, tablete, laptope, računare i uređaje u dnevnoj sobi kao što su pametni televizori, uređaji za streaming i igraće konzole.

Do sada je DAZN streaming platforma bila dostupna samo u Austriji, Brazilu, Španiji, Japanu, Kanadi, Njemačkoj, Sjedinjenim Državama, Švicarskoj i Italiji. Podsjetimo da je u martu ove godine. DAZN je najavio da se priprema za takmičenje u preko 200 zemalja i regija širom svijeta , uključujući Poljsku, kao novi dom borilačkih vještina. Prvi događaj dostupan globalno na DAZN-u trebala je biti borba bokserske zvijezde Canela Álvareza 2. maja za vrijeme meksičkog festivala Cinco de Mayo. Međutim, pandemija koronavirusa odgodila je planove za globalno širenje.

Vrijedno je dodati da se jedan od DAZN-ovih europskih ureda nalazi u Katovicama. Gotovo 300 ljudi radi u odjelima za tehnologiju, proizvode i finansije. U Katovicama su sučelje i prednja strana i pozadina web stranice DAZN suzavisni, na osnovu npr. JavaScript i Node.js. Postoje i timovi koji razvijaju mobilne verzije aplikacije – Android i iOS. Ime DAZN izgovara se slično engleskoj frazi The Zone – “da zołn”.

 

Vezani članci

Crna Gora zabranila ruske kanale

Crna Gora zabranila ruske kanale

Crna Gora je obustavila emitovanje programa RT (Russia Today) i Sputnjika na svojoj teritoriji. Prema Balkan Insajtu , vlada je...

Back To Top
×Close search
Search