skip to Main Content
DAZN omogućava besplatno globalno gledanje ženske Lige prvaka

DAZN je s UEFA-om dogovorio prekretnicu kojom će Ženska liga prvaka biti slobodna za gledanje širom svijeta.

Takmičenje, koje je BT prethodno prikazao u Velikoj Britaniji, dodijeljeno je DAZN-u u četverogodišnjem ugovoru od 2021. do 25. godine, i predstavlja prvi put da je UEFA globalno centralizirala sve utakmice Lige prvaka za žene.  

Prve dvije sezone (2021.-23.) Navijači će moći uživo i na zahtjev gledati svih 61 mečeva od grupne faze nadalje na DAZN-u i besplatno na DAZN-ovom YouTube kanalu. U posljednje dvije sezone (2023-25), svih 61 utakmica bit će uživo na DAZN-u, dok će 19 utakmica biti besplatno dostupno na YouTube kanalu DAZN-a.  

Iako globalni sporazum obuhvaća veći dio svijeta, jedini propust je MENA, gdje će DAZN biti domaćin samo isječaka i najzanimljivijih dijelova.   

James Rushton, suizvršni direktor, DAZN Group: „DAZN je oduševljen što je novi globalni emiter UEFA-ine Lige prvaka za žene i jedva čeka suradnju s YouTubeom i Googleom kako bi obožavatelje približio igri i sjajio svjetlost na svojim zvijezdama nego ikad ranije. DAZN je osnovan s vizijom da premium sportove učini dostupnijima, a što je prvi put pristupačnije od centraliziranih prava i svih utakmica na YouTubeu? Preko noći ovo će učiniti najbolji ženski fudbal lakšim za gledanje širom svijeta nego ikad prije. Usput se radujemo podizanju produkcije uživo, proširivanju postojećih franšiza DAZN sadržaja i otkrivanju novih emisija koje pokazuju širinu i sjaj ženskog fudbala. ” 

Cécile Frot-Coutaz, šef EMEA-e, YouTube: „YouTube je globalna destinacija za vrhunski, raznolik i relevantan sadržaj. Pandemija je stvorila puno neizvjesnosti za sport, a posebno za sport žena. Stoga nam je čast što možemo biti u partnerstvu s DAZN-om i UEFA-om i donijeti UWCL igre obožavateljima širom svijeta, uživo i besplatno na YouTubeu. Uzbuđeni smo što ćemo moći prenijeti snagu YT platforme u UEFA-inu Ligu šampiona za žene i pomoći ženskom nogometu da se poveže sa novim i postojećim navijačima širom svijeta. “ 

Nadine Kessler, šef ženskog fudbala, UEFA: „Ovaj posao je prvi za ženski nogomet, jer će ovo partnerstvo između UEFA-e i DAZN-a i YouTube-a osigurati da navijači, svi ljudi koji vole vide UEFA-inu žensku ligu prvaka ovu igru, ma gdje se nalazili na svijetu. Takva vidljivost sve mijenja, jer najbolje igračice i najbolje ženske ekipe na svijetu mogu nadahnuti više mladih djevojaka i dječaka da se zaljube u ovaj sport. Zajedno svi donosimo ženski fudbal na svijet i svi koji se prilagode zaista će promijeniti nešto veće. “ 

Zahvaljujući većem ulaganju u sport iz vodećih klubova, ženski nogomet sve više raste. Ova najava dolazi nakon što su Sky Sports i BBC ranije ove godine dogovorili trogodišnji ugovor sa FA ženskom super ligom u Velikoj Britaniji vrijedan oko 8 miliona funti godišnje.

Vezani članci

Back To Top
×Close search
Search