skip to Main Content
Deutsche Welle od decembra u HD-u putem Astre

Deutsche Welle, međunarodna televizija Savezne Republike Njemačke, proširuje svoju dugoročnu suradnju s luksemburškim satelitskim operatorom SES ASTRA.

Deutsche Welle osigurao je kapacitete transpondera na vodećem satelitskom satelitskom satelitskom sistemu ASTRA od 19,2 stepena istočno i emitirat će svoje programe na engleskom jeziku od 1. decembra 2020., nešifrirani na frekvenciji 11,778 MHz u HD u DVB-S2 standardu. 

Ovom nadogradnjom na ASTRA 19,2 stepena istočno, DW engleski kanal   sada može biti primljen i u HD kvaliteti za gledaoce u Njemačkoj i velikim dijelovima Evrope. Pored toga, u junu ove godine zaključeno je dugoročno partnerstvo za SES satelite Astra 3B (za istočnu Evropu) i SES-5 (za Afriku). To znači da se  DW engleski  u ovim regijama može vidjeti i u HD kvaliteti.

Vezani članci

kodiran-kanal-rtvs-sport-na-51,5e

Kodiran kanal RTVS Sport na 51,5E

Sportski kanal RTVS Sport,slovačkog javnog emitera RTVS (Radio televizija Slovačke) više nije dostupan nekodirano preko satelita Belintersat 1 (51,5° E)...

novi-trt-paket-za-evropu-na-42e

Novi TRT paket za Evropu na 42E

Turski javni emiter TRT pokrenuo je novi  multipleks sa programima u visokoj definiciji (HDTV ). U sklopu paketa emituju  stanice:...

Back To Top
×Close search
Search