skip to Main Content
DRSKO I BEZOBRAZNO: RTRS – Nemamo mjesta za sve, ali imamo za ATV!

“Nakon što je Regulatorna agencija za komunikacije izdala nalog za gašenje pojedinih analognih predajnika u BiH, između ostalog, i pojedinih predajnika RTRS-a našoj televiziji se obratilo nekoliko televizijskih stanica sa molbom da im se obezbijedi pristup Multipleksu A. S obzirom na ograničenost kapaciteta Multipleksa A i broj pristiglih zahtjeva koji prevazilaze ukupne kapacitete Multipleksa A, stručne službe RTRS-a su uradile detaljnu analizu popunjenosti kapaciteta u najboljoj namjeri da se pronađe rješenje za trenutni problem”, kaže se u odgovoru RTRS-a

Oni dalje navode da je tehničnki nemoguće omogućiti pristup svim televizijskim  stanicama (26 TV stanica) kojima je naloženo gašenje analognog signalaj.

“Isto tako imajući u vidu brojnost zahtjeva različitih televizijskih kuća koje su nam se direktno obratile tražeći da im se dopusti pristup Multipleksu A, uključujući i Vašu televiziju, u ovom momentu te zahtjeve tehničke, a zbog ograničenosti kapaciteta samog Multipleksa A, nije moguće ispuniti, navedeno je. između ostalog. u odgovoru RTRS-a.

Iz BN TV su kazali da ovaj dopis tumače kao “vrijeđanje zdravog razuma zato što RTRS tvrdi da nema mjesta za komercijalne medije a ne objašnjava, ili svjesno prikriva, na koji način je uključen komercijalni medij ATV i to u HD rezoluciju.

Kako saznajemo, BN TV će danas odgovoriti RTRS-u s akcentom na pitanje po kojim kriterijima je samo jedan privatni medij ušao u digitalni sistem Multipleksa A na Kozari.

Prema našem saznanju, RTVBN će pokrenuti javne i pravne postupke kako bi se utvrdilo kako to “jedni mogu, a drugi ne”.

Izvor: BNTV

Vezani članci

Back To Top
×Close search
Search