skip to Main Content
DT i Tele 2 donijeli odluku o prodaji T-Mobile Nizozemska za 5,1 milijardi dolara

Deutsche Telekom i Tele2 objavili su prodaju T-Mobile Netherlands Holding B.V. ili T-Mobile NL nizozemskom konzorciju WP/AP Telecom Holdings IV B.V., koji je pak pod kontrolom Apax Partners LLP i Warburg Pincus LLC. Riječ je o poslu vrijednom 5,1 milijardi eura.

On označava završetak tzv. strateškog pregleda Deutsche Telekoma za T-Mobile NL, u svibnju ove godine i zapravo prati rasprodaju poslovnih prostora njemačkog giganta, što je iznosilo 700 milijuna eura. Tad se moglo zaključiti da njemački gigant poslovanje u Nizozemskoj prepušta drugima.

Kao konzorcij s dugogodišnjim iskustvom i različitom strateškom dodanom vrijednošću u telekomunikacijskom sektoru, Apax i Warburg Pincus podržat će T-Mobile NL i njegov menadžerski tim u sljedećoj fazi svoje strategije rasta.

Transakcija prati uspješan zaokret T-Mobile NL od strane DT-a i transformaciju u jednog od najbrže rastućih i vodećih europskih operatera. Od 2017. T-Mobile NL je značajno ojačao udio na tržištu mobilnih uređaja s 25 posto na 42 posto u 2020., postavši vodeći mobilni operater u Nizozemskoj.

Uspješno je ušao i na fiksno tržište kupovinom Thuisa 2016. te na taj način dodatno učvrstio poziciju formiranjem strateškog partnerstva s Open Dutch Fiber ove godine. Trenutno ima 700.000 korisnika širokopojasnog interneta.

Operativna poboljšanja T-Mobilea NL pretočila su se u izniman profil rasta, godišnjim rastom od 15 posto između 2018. i 2020.

“Ponosan sam na ono što je cijeli nizozemski tim predvođen Sørenom Abildgaardom postigao nemilosrdnim naporima i jasnim fokusom na klijente i zahvalan sam na vrijednoj podršci Johana Andsjöa kao vodećeg člana savjetodavnog odbora. U tvrtkama Apax i Warburg Pincus uvjereni smo da smo pronašli savršene partnere koji će tvrtku voditi na sljedeću razinu rasta”, izjavio je Thorsten Langheim, član Uprave za SAD i Grupu za razvoj Deutsche Telekom AG i odgovoran za T-Mobile NL.

Sličnog razmišljanja je o Søren Abildgaard, izvršni direktor (CEO) T-Mobilea NL koji smatra da je prijeđen dug put do repozicioniranja T-Mobile NL-a kao pobjedničkog igrača potičući inovacije i promjene na tržištu, budući da smo prvi mobilni operater koji nudi neograničeno 5G u cijeloj zemlji u Nizozemskoj.

„Vjerujemo da je T-Mobile NL danas bolje pozicioniran nego ikad i kao menadžerski tim uzbuđeni smo što ćemo u suradnji s Apaxom i Warburg Pincusom izvršiti sljedeću fazu naše priče o rastu, zaključuje Abildgaard.

“Prošli smo dug put do repozicioniranja T-Mobile NL kao pobjedničkog igrača potičući inovacije i promjene na tržištu, budući da smo prvi mobilni operater koji nudi neograničenu 5G uslugu u cijeloj Nizozemskoj. Vjerujemo da je T-Mobile NL danas bolje pozicioniran nego ikad i kao menadžerski tim uzbuđeni smo što ćemo u suradnji s Apaxom i Warburg Pincusom izvršiti sljedeću fazu naše priče o rastu.”

ictbusiness.info

Vezani članci

Telekom Srbija izgubio sudski spor

Telekom Srbija izgubio sudski spor

Prvostepeni sud u Beogradu odbio je višemilionski zahtev Telekoma Srbije za naknadu štete zbog navodne nelojalne tržišne konkurencije koji je...

Back To Top
×Close search
Search