skip to Main Content
BH novinari o kazni RAK-a: Milinović tražio razloge za ličnu osvetu prema FACE TV i Hadžifejzoviću!
Politika sudi, osuđuje, presuđuje i kažnjava FACE televiziju. Institucije šute! Stranci šute! Glasno govore jedino novinari i mediji, ali ne svi, samo oni koji se bore za istinu i koji se boje da se i njima ne desi politika.

Udruženje BH novinari pozvalo je Vijeće RAK-a da preispita odluku o drakonskoj kazni za FACE TV.

Oni su ocijenili da ova kazna predstavlja klasični pokušaj cenzure i ušutkivanja medija koji kritički preispituju odluke RAK-a i Draška Milinovića. “Sasvim je jasno da je direktor Milinović tražio razloge za ličnu osvetu prema Face TV i njenom vlasniku i uredniku Senadu Hadžifejzoviću”, navodi se u Saopćenju BH novinara.

Kako su kazali: “Nedopustivo je da regulatorno tijelo, a posebno generalni direktor RAK-a, koriste svoja ovlaštenja kako bi disciplinovali medije čije im se izvještavanje ne dopada ili nije u skladu sa njihovim ličnim stavovima i uvjerenjima”.

Nedopustivo je, slažemo se, zbog toga kako smo i najavili idu žalba i nova tužba i protiv Draška i protiv RAK-a. O sramnoj odluci RAK i kazni za FACE šute i političari.

Saopćenjem su se oglasili jedino iz Naše stranke kazavši da je ova kazna rezultat politički montiranog procesa koji za cilj ima eliminisati nepodobne i neposlušne novinare. Da, mi smo nepodobni, pa smo zbog toga i neposlušni, ali neće nas eliminisati.

face.ba

126

Vezani članci

FACE TV kažnjen s 15.000 KM

FACE TV kažnjen s 15.000 KM

Regulatorna agencija za komunikacije (RAK), s Draškom Milinovićem na čelu, finansijski je kaznila FACE TV zbog navodnih propusta u tri...

Back To Top
Search