BH novinari o kazni RAK-a: Milinović tražio razloge za ličnu osvetu prema FACE TV i Hadžifejzoviću!

Politika sudi, osuđuje, presuđuje i kažnjava FACE televiziju. Institucije šute! Stranci šute! Glasno govore jedino novinari i mediji, ali ne svi, samo oni koji se bore za istinu i koji se boje da se i njima ne desi politika.

Udruženje BH novinari pozvalo je Vijeće RAK-a da preispita odluku o drakonskoj kazni za FACE TV.

Oni su ocijenili da ova kazna predstavlja klasični pokušaj cenzure i ušutkivanja medija koji kritički preispituju odluke RAK-a i Draška Milinovića. “Sasvim je jasno da je direktor Milinović tražio razloge za ličnu osvetu prema Face TV i njenom vlasniku i uredniku Senadu Hadžifejzoviću”, navodi se u Saopćenju BH novinara.

Kako su kazali: “Nedopustivo je da regulatorno tijelo, a posebno generalni direktor RAK-a, koriste svoja ovlaštenja kako bi disciplinovali medije čije im se izvještavanje ne dopada ili nije u skladu sa njihovim ličnim stavovima i uvjerenjima”.

Nedopustivo je, slažemo se, zbog toga kako smo i najavili idu žalba i nova tužba i protiv Draška i protiv RAK-a. O sramnoj odluci RAK i kazni za FACE šute i političari.

Saopćenjem su se oglasili jedino iz Naše stranke kazavši da je ova kazna rezultat politički montiranog procesa koji za cilj ima eliminisati nepodobne i neposlušne novinare. Da, mi smo nepodobni, pa smo zbog toga i neposlušni, ali neće nas eliminisati.

face.ba

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top