TV Nova u Srbiji proslavila pola decenije emitovanja

mesto-okupljanja-gledalaca-pet-godina:-tv-nova-u-srbiji-proslavila-pola-decenije-emitovanja

TV Nova u Srbiji proslavila je pola decenije emitovanja. Od početka emitovanja signala 25. marta 2019. godine, do danas, Nova se pozicionirala kao najgledanija kablovska televizija u Srbiji. U protekloj godini bilježi i značajan porast gledanosti za gotovo 10%, a najnoviji rezultati TV Beata za prvu polovicu ožujka pokazuju da su zabavno-natjecateljska emisija “Survivor” i serija “Vrijeme smrti” dominantan medijski sadržaj u zemlji, koji Novu svrstavaju daleko na poziciju najgledanije televizije među ukupnom konkurencijom.

Ovi rezultati, kao i oni na društvenim mrežama koji pokazuju rast dosega za fenomenalnih 22% na Instagramu i Facebooku u prethodnoj godini, kao i dosezanje jubilarnih 100.000 pratilaca na Instagramu, dolaze kao još jedna potvrda kvaliteta programa Nova koji kontinuirano opravdava povjerenje gledatelja. Iz godine u godinu, od emisije do emisije, Nova je postala omiljeno okupljalište gledatelja koji žele najkvalitetniji medijski sadržaj.

“Činjenica je da TV Nova postavlja potpuno nove standarde za proizvodnju televizijskog sadržaja, a gledaoci to prepoznaju. Nova je u ovih pet godina, od nove kablovske televizije na srpskom medijskom tržištu, svoj potencijal razvila do značajnih razmera, tako da danas ima status ultimativne televizijske stanice sa najatraktivnijim zabavnim programima i emisijama koje menjaju percepciju informativnih programa u Srbiji. Međutim, najvažnije je da i dalje još odlučnije ulažemo u kvalitet sadržaja, da kao i do sada radimo profesionalno i samostalno, i da budemo glas naših gledalaca”, naglasio je direktor TV Nove Predrag Pavlović.

U ovih pet godina Nova je omogućila gledateljima da prate najpopularnije licencirane svjetske formate – “Survivor”, “Najveći gubitnik”, kviz “Ko želi biti milijunaš”, kuharski natjecateljski show “Come dine with me”, koji razbija gledanost, kako na televiziji – tako i na društvenim mrežama. Zabavni program radnim danima obogaćuje kviz “Totalni obrt” namenjen svim generacijama, dok se vikendom gledaoci opuštaju originalnim emisijama “Utisak nedelje”, “24 minuta sa Zoranom Kesićem”, “Veče sa Ivanom Ivanovićem”, “Zdravo”, koji se može pohvaliti da je daleko najgledaniji sadržaj u zemlji.

Tim vrhunskih profesionalaca takođe nastavlja da kreira prepoznatljiv informativni sadržaj. Centralna informativna emisija Dnevnik stekla je ogromnu publiku i nastavlja da podiže standarde u domaćem novinarstvu. Gledaoci imaju priliku da čuju tačne i verifikovane vesti u Vestima, koje u poslednje vreme pružaju informacije i na TikTok-u, u rubrici “TikTok vesti sa Radovanom Seratlićem”.

Jutarnje emisije “Probudi se” i “Pokreni se” također ostaju neupitne po pitanju gledanosti u svojim eterima, dok se izdvaja “Mentalno razgibavanje”, jer se publika vraća sadržaju koji je već emitiran, pa emisija ima najveći broj repriza. Popodnevna emisija “Među nama” može se pohvaliti i prestižnom nagradom za najbolju domaću zabavno-informativnu emisiju, koju je osvojila prošle godine na konferenciji Digital23, a osim toga, zabilježila je najveći rast gledanosti u odnosu na prethodnu sezonu.

Prethodnih godina Novina publika uživala je u nekim od najboljih produkcijskih serija United Media – “Awake”, koja je osvojila nagradu publike na festivalu u Cannesu, “Time of Evil”, “Shadows over the Balkans 2”, “Legacy”, “Branded on court”, “Weekend with pops”, “Alexander of Yugoslavia”, “Best men”, a najnovije osvježenje Novinog serijskog programa donijela je ratna drama “Vrijeme smrti”, Jedan od najvećih proizvodnih poduhvata na ovim prostorima, u produkciji United Media i sa izvršnom produkcijom Eye to eye.

TV Nova zahvaljuje gledaocima na poverenju i nastavlja da stvara najkvalitetniji televizijski sadržaj, sa sve bogatijim programskim rasporedom i mnogim iznenađenjima u narednom periodu.

Vijesti

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top