MOTO GP trke ostaju na Sport Klubu u BiH, Srbiji, Hrvatskoj, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji

MotoGP i United Media, vodeća medijska kompanija u jugoistočnoj Evropi, sa zadovoljstvom objavljuju potpisivanje novog, višegodišnjeg ugovora o ekskluzivnim pravima za prenos MOTO GP trka na kanalima Sport Kluba u Bosni i Hercegovini, Srbiji, Hrvatskoj, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji.

 

Gledaoci iz cijelog regiona će i u narednom periodu gledati sve MOTO GP šampionate samo na Sport Klubu. Ugovorom je predviđen i prenos svih treninga, kvalifikacija i trka Moto3™, Moto2™ kao i sve trke Enel MotoE™. Navijači će također moći gledati i svečanu godišnju ceremoniju dodjele nagrada, a bonus za ljubitelje dvotočkaša će biti i Tissot Sprint trke svake subote.

Ovim ugovorom nastavlja se uspješno partnerstvo započeto 2012. godine. Duže od decenije Sport Klub je mjesto gdje fanovi mogu uživati u jedinstvenom iskustvu gledanja moto trka, a osim toga pozicionirao se i kao pouzdan i kvalitetan partner svjetskog šampionata u moto sportovima. Tim Sport Kluba će nastaviti uživo pratiti sve trke, kojih će ove sezone biti više nego ranije, kreirajući na licu mjesta dodatni sadržaj za sve gledaoce.

Nemanja Simeunović, direktor Sport Kluba: “MotoGP nudi jedinstveno uzbuđenje i adrenalin i mi smo počastvovani što imamo priliku da ove trke emitujemo na Sport Klubu. Obnova ugovora nam omogućava da nastavimo pružati izuzetno sportsko iskustvo i ostanemo regionalni lider u emitovanju motociklističkih događaja. Naš tim će nastaviti da kreira najbolji i najkvalitetniji medijski sadržaj – ekskluzivne intervjue, analize, komentare i ostale sadržaje”.

Dan Rossomondo, glavni direktor Dorna Sports: “Veoma smo sretni što nastavljamo partnerstvo sa Sport Klubom. Radimo zajedno od 2012. godine, tako da smo uvjereni da će naši navijači širom jugoistočne Evrope nastaviti da dobijaju visokokvalitetno, sveobuhvatno izvještavanje o MotoGP-u, jer ova nova era i Tissot Sprint nastavljaju da budu u centru pažnje. Za ogromnu bazu fanova širom Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Sjeverne Makedonije, neophodan je pravi partner, a SportKlub je dokazao da je upravo to.”

O United Media

United Media je dio United Group, vodeće medijske kompanije u jugoistočnoj Evropi, koja posluje u osam zemalja.

Sa 4.200 zaposlenih, United Media proizvodi više od 40.000 sati originalnog sadržaja svake godine koji vodeći međunarodni operateri distribuiraju na tržište sa više od 40 miliona ljudi. Osim toga, kompanija u svom portfoliju ima 55 televizijskih stanica, od kojih sedam s nacionalnom pokrivenošću i uspješan digitalni portfolio od 30 portala, kao i šest novina i pet radiostanica. Kompanija također nudi jedinstvenu uslugu oglašavanja s prodajom reklamnih slotova i preciznim targetiranjem u skladu sa ciljnom grupom za odabrane kanale.

O MotoGP™ i Dorna Sports

FIM Grand Prix Svjetsko prvenstvo, MotoGP™, je najuzbudljiviji spektakl u motosportu. Dvadeset dva najbrža vozača takmiče se na namjenski napravljenim prototipovima motocikala na nekim od najvećih svjetskih trkačkih staza, stvarajući jednu od najuzbudljivijih predstava na planeti. Otkako je inaugurisan 1949. godine, ovaj sport je narastao i obuhvata 21 Veliku nagradu na pet kontinenata, a televizijski prenos je stigao do stotina miliona domova širom svijeta.

Dorna Sports je postala jedini nosilac komercijalnih i televizijskih prava za FIM MotoGP™ Svetsko prvenstvo 1991. Sa sjedištem u Madridu u Španija i kancelarijama u Barseloni i Rimu, Dorna Grupa je lider u sportskom menadžmentu, marketingu i medijima, i bilježi kontinuirani rast tokom godina; proširujući se sa isključivo MotoGP™ na druge vodeće šampionate u motociklističkim trkama širom svijeta.

O United Grupi

Sa sjedištem u Holandiji, United Grupa (https://united.group) vodeći je telekomunikacijski i medijski operater u Jugoistočnoj Evropi. Aktivna u osam zemalja, kompanija ima preko 15 miliona korisnika i gotovo 15.000 zaposlenih. Na godišnjem nivou prihoduje oko 2.6 milijardi eura. United Grupa posjeduje najširu mrežu u regionu i svojim korisnicima nudi najatraktivniju ponudu TV sadržaja iz cijelog svijeta. Značajnim investicijama u digitalnu infrastrukturu, sadržaje i tehnologiju, osigurava izvrsnost proizvoda i usluga koje pruža korisnicima. Od marta 2019. godine, United Grupa je u većinskom vlasništvu BC Partners, jedne od najvećih globalnih investicijskih kompanija. U okviru United Grupe u Bosni i Hercegovini posluje kompanija Telemach BH i njeni servisi EON i Total TV, televizija i portal N1 kao i Nova BH.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top