Srpski sportski kanali emitovali na Kosovu poruke podrške teroristima

0

Na srpskim sportskim kanalima ‘ArenaSport’, koji se na Kosovu emituju preko televizijskih platformi kao što su ‘Artmotion’, ‘Kujtesa’ i ‘Ipko’, u subotu popodne poruke podrške teroristima poginulim u terorističkom napadu u Banjskoj i Zvečanima , u nedjelju, pojavio se 24. septembra, prenosi portal kallxo.com 

“Pamtićemo” i “Slava herojima” poruke su ispisane na kanalima ‘ArenaSporta’, a u prilogu je i datum 24. septembar 2023.Kako kaže kallxo.com ovo nije prvi put da ovi kanali, koji se na Kosovu emituju preko tri televizijske platforme, pokazuju javnu podršku terorističkom napadu na Kosovu.

27. septembra, kada je Srbija zvanično proglasila dan žalosti za svoju zemlju, na kanalima „Arenasporta” tokom prenosa utakmica, ispod ekrana je osvanuo tekst „dan žalosti”.

Zatim, istog dana, ovi kanali su obustavljeni sa emitovanjem.

S tim u vezi, kompanija Artmotion je u odgovoru za KALLXO.com saopštila da ima tehničkih problema.

Dotičnoj kompaniji je postavljeno pitanje zašto je istaknut tekst ‘dan žalosti’, kao i zašto su naknadno obustavljeni prenosi na kanalima ‘Arenasporta’.

“Obavještavamo vas da smo u posljednjih nekoliko dana imali tehničkih problema u vezi prijema izvornog signala. Ova situacija je izazvala prekid servisa naših emisionih kanala 27.09.2023, tada je glavni problem bio oštećenje infrastrukture optičkih vlakana, koja je korištena za slanje televizijskog signala našim pretplatnicima” – kazali su iz kompanije KALLXO-u. .com, 29. septembra.

„Prekid usluge negativno je uticao na iskustvo naših pretplatnika, koji su oštećeni gubitkom omiljenih emisija i prekidom televizijskog servisa. Nažalost, to se dogodilo u nezgodnom trenutku, kada su mnogi od njih planirali da gledaju važne televizijske događaje, odnosno sportske događaje” – nastavlja se u odgovoru.

Artmotion je saopštio da je tehnički problem detektovan i rešen sledećeg dana, odnosno 28. septembra, a prema njima kanali su ponovo bili aktivni za pretplatnike.

„Nakon što smo otklonili postojeće probleme, radimo još kontinuiranije na sprečavanju sličnih situacija u budućnosti i uvjerili smo naše pretplatnike da ćemo poduzeti sve potrebne mjere kako bismo kvalitet naše usluge održali na visokom nivou i sveli na minimum moguće prekide. vanjskim faktorima” – navodi se dalje u odgovoru.

Nakon što je večeras prikazao druge snimke, KALLXO.com je poslao pitanja trima operaterima i čeka odgovore.

KALLXO.com je također poslao pitanja regulatornim tijelima, Nezavisnoj komisiji za medije (KPM) i Regulatornom tijelu za elektronske i poštanske komunikacije (ARKEP), u vezi s njihovim ovlaštenjima i postupcima u ovom slučaju.

Tokom terorističkog napada 24. septembra stradao je i narednik Afrim Bunjaku, kojeg je predsjednik Kosova, dan nakon pada, proglasio “Herojem Kosova”.

Ovaj napad osudile su lokalne institucije i Evropska unija i Sjedinjene Američke Države.

kallxo.com