skip to Main Content
DVB surađuje sa Sofia Digital na DVB-I

Sofia Digital radi sa DVB projektom na najnovijem standardu organizacije, DVB-I, osmišljavajući implementaciju centralnog registra servisnih lista kako bi se ubrzalo globalno usvajanje i primjena samog DVB-I standarda.
DVB-I standard ima za cilj isporučiti bilo koji sadržaj na bilo koji uređaj putem bilo kojeg načina isporuke. U praksi to znači prikupljanje zemaljskih, kablovskih, satelitskih i internetskih metoda dostave u jedan jedinstveni standard, koristeći zajednički dogovorene metapodatke, kodiranje medija i standarde isporuke podataka.

Nada se da će unijeti zajednički standard za internetsku dostavu, kao što je to već slučaj sa zemaljskom ili satelitskom televizijom koja se isporučuje putem antena.

Rad kompanije Sofia Digital sa sjedištem u Tampereu pomaže u proširenju koncepta na sve dostupne metode isporuke pod jednom specifikacijom metapodataka. Na primjer, sve usluge dostupne pod vodećim evropskim satelitskim provajderom, Astrom, dostupne su i kao obrazac za dostavu putem interneta. DVB-I omogućava jednostavan pristup svim ovim različitim načinima isporuke pod jednim „TV servisom“. Bilo koji TV kanal koji se isporučuje putem satelita, kabla i interneta može imati svoje metapodatke kombinirane prema konceptu liste DVB-I usluga.

Zbirka lista usluga, nazvana Centralni registar popisa usluga, kombinira sve dostupne liste usluga u jednom spremištu.

Interfejs DVB-I “skeleton” CSR usluge i implementacija bit će dostupni slobodno i otvoreno za sve zainteresovane da dostave svoje DVB-I liste usluga i bilo koje DVB-I prijemnike ili dobavljače klijenata koji bi željeli potvrditi ili testirati svoju listu usluga Implementacija otkrivanja registra i usluge.

DVB-I i CSR implementaciju će DVB demonstrirati na IBC Showu u Amsterdamu (3-6. Decembra) i DVB World događaju (marta 2022).

Vezani članci

Back To Top
×Close search
Search