BiH: DVB-T2 signal sa još 2 predajnika

Kompanija Dasto Semtel d.o.o. koja je upravlja Multipleksom D ovih dana je počela emitovanje sa još 2 predajnika kako prenosi stranica fmscan.org. Iako na web stranici www.viditv.ba još uvijek nema zvaničnih informacija, ono što je vidljivo po stranici fmscan.org je da se signal sada emituje sa još dvije lokacije, Velika Gomila (Bihać) i Duga Njiva (Doboj). Predajnik sa Velike Gomile bi trebao pokrivati šire područje Bihaća, Cazina, Velike Kladuše, Bosanske Krupe, Bosanskog Petrovca pa sve do Novog Grada, Sanskog Mosta i Prijedora, dok predajnik na Dugim Njivama bi trebao pokrivati šire područje Doboja, Prnjavora, Teslića, Tešnja, Dervente, Modriče, Odžaka, Gračanice, Maglaja, pa sve do Srebrenika i Lukavca.

Informacija o zvaničnom puštanju u rad će vjerovatno uslijediti nakon testiranja lokacija od strane provajdera u Multipleksu D.

Sa ova dva nova predajnika nastavlja se praksa postavljanja predajnika na rubnim područjima naše države, dok u centralnom dijelu države još uvijek u velikom dijelu ne postoji DVB-T2 signal sa Multipleksa D. Posebno je interesantno da za sada ne postoje nikakve informacije o radovima na predajniku na lokaciji Vlašića koji je jedan od najdominantnijih kvota i sa koje bi bilo moguće pokriti mnogo teritorije sa DVB-T2 signalom.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top