CME Adria regrutuje Mateja Lončarića

0

Matej Lončarić imenovan je za glavnog digitalnog direktora u CME Adria od 15. maja.

Jedan od najboljih digitalnih stručnjaka u regiji, bit će odgovoran za digitalno poslovanje Pro Plusa u Sloveniji i RTL-a u Hrvatskoj.Komentirajući imenovanje, Stella Litou, izvršna direktorica CME Adria i izvršna direktorica RTL Hrvatska, rekla je: “Matej je profesionalac s velikim iskustvom u digitalnim medijima. Njegovo znanje u razvoju i pozicioniranju različitih nagrađivanih digitalnih brendova, njegovo iskustvo u kreiranju sadržaja i njegov strateški pristup ubrzat će digitalni razvoj Pro Plusa i RTL-a. Uzbuđeni smo što se Matej pridružio našem timu”.

Matej Lončarić je dodao: „Nudeći nova inovativna rješenja u razvoju digitalnih kanala, fokusirajući se na budućnost i daljnju nadogradnju naše streaming platforme Voyo, koja se bavi monetizacijom pretplatničkog videa na zahtjev, ubrzat će digitalnu transformaciju. Nema boljeg mjesta za nastavak karijere”.

Prije nego što se pridružio CME Adria, Lončarić je razvijao digitalne strategije i poslovne planove za različite projekte u Štajerskoj. Bio je idejni tvorac najveće hrvatske video platforme Gen Z JoomBoos. On je također vodio digitalnu transformaciju informativnog kanala 24sata u digitalni prvi, nadgledajući ukupnu video strategiju.

Takođe je bio mentor za Inovacioni inkubator. Nakon uspeha JoomBoosa, razvio je i druge brendove u regionu, kao što su Joonglaa u Sloveniji i Roosvaaj u Srbiji.
Za svoj rad dobio je razne globalne i regionalne industrijske nagrade za inovacije i kreiranje sadržaja