Italijanski RAI će prijeći na DVB-T2 do januara 2024

Talijanski javni emiter RAI morat će prijeći na DVB-T2 za jedan od svojih nacionalnih multipleksa do 10. siječnja 2024., prema talijanskom ministru poduzetništva i proizvodnje, senatoru Adolfu Ursu.

Dodao je da se drugi RAI multipleksi moraju prebaciti na DVB-T2 u skladu s planom koji će pokrenuti Ministarstvo poduzetništva i proizvodnje u Italiji.

Vijest je pozdravila Aeranti-Corallo, talijanska federacija, koja predstavlja oko 600 lokalnih radio i TV postaja diljem zemlje.

Koordinator Aeranti-Corallo Marco Rossignoli izrazio je zadovoljstvo lokalnog TV sektora zbog skorog početka procesa prelaska na drugu generaciju DTT-a ili DVB-T2. Podsjetio je da Aeranti-Corallo već neko vrijeme poziva na ovaj početak jer uz postojeću, zastarjelu DVB-T tehnologiju, lokalni TV nakladnici imaju ograničene kapacitete za prijenos kanala odgovarajuće tehničke kvalitete iu HD-u. Rossignoli očekuje da će početak prijelaza na DVB-T2 u siječnju 2024. ubrzati prodaju televizora i dekodera prikladnih za primanje nove tehnologije.

Posljednje izvješće Auditela iz travnja 2023. pokazuje da u Italiji ima 6 milijuna obitelji bez DVB-T2 kompatibilne televizije.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top