MUX D: Ukupno instalirano 25 predajnika do sada

Nakon informacije da je jučer sa radom počeo predajnik sa emisione lokacije Radovanj u okviru Multipleksa D, danas smo bacili pogled na listu predajnika prema evidenciji specijalizirane web stranice za frekvencije fmscan.org te pronašli informaciju da operater Dasto Semtel putem svog brenda Viditv ima aktivne predajnike na ukupno 25 lokacija. Naravno, emitovanje sa svih ovih lokacija nije još uvijek ozvaničeno, te su neki od njih trenutno u fazi testiranja i podešavanja.

Ono što raduje gledatelje digitalne televizije u BiH je to da se broj predajnika stalno povećava, a time i mapa pokrivenosti. Prema nekim našim nezvaničnim informacijama, broj predajnika kojima Dasto Semtel planira pokriti svih 9 digitalnih regija bi se mogao popeti na brojku od 134. Pozitivna promjena u poslovanju je svakako i činjenica da operater Dasto Semtel u zadnje vrijeme daje nešto više informacija, te odgovara promptno na upite gledatelja o aktivnostima na instaliranju svojih predajnika.Trenutno signal u Multipleksu D se emituje sa sljedećih lokacija:

U svih 9 regija, svoj program trenutno emituju sljedeći tv kanali:
– O Kanal
– UNA TV
– NOVA BH
– BN TV
– O Music
– OBN
– N1
– TV SA
– Prijedor TV
– Vikom
– RTV Cazin
– RTV USK
– RTV BPK

Obzirom da na pomenutoj listi tv kanala ima onih koji nemaju apetite za nacionalnu frekvenciju i korištenje i plaćanje zakupa velikog broja predajnika, očekujemo da će isti, vrlo vjerovatno po završetku testne faze, svoje emitovanje ograničiti na svoje regije u kojima djeluju.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,868FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

Latest Articles