Nova S tuži srpsko regulatorno tijelo

Srpski emiter Nova S tužio je regulatora REM jer u zakonskom roku nije doneo odluku o izdavanju pete nacionalne TV dozvole.

Kako prenosi N1 , koji je kao i Nova S dio United grupe, u tužbi se podsjeća da je odluka o raspisivanju javnog natječaja za licencu donesena 29. jula. Tekst javnog konkursa naknadno je objavljen 9. avgusta iu Zl. Glasnik 12. avgusta.

Lista podnosilaca prijava, uključujući i Novu S, koja je dostavila kompletne ponude, usvojena je 31. oktobra i objavljena u Službenom listu 4. novembra. Nakon poslednjeg datuma, REM je bio dužan da u roku od 30 dana dodijeli licencu, ali to nije učinio, čak ni nakon produženja roka.

Kako su ranije objavile Broadband TV News , četiri TV stanice su podnele zahtev za dozvolu za rad pete nacionalne TV mreže u Srbiji. Ovo je bilo u suprotnosti sa početkom ove godine, kada je REM dobio 14 ponuda za četiri nacionalne dozvole i kontroverzno ih dodelio četiri emitera koji podržavaju vladu.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top