Počelo emitovanje DVB-T2 signala sa lokacije Lisac za područje Zenice

0

Iako na zvaničnim stranicama operatora Multipleksa D, viditv.ba nema informacija o početku emitovanja, ovih dana započelo je emitovanje u Multipleksu D sa lokacije Lisac za područje grada Zenica. Emitovanje na 33 kanalu su potvrdili brojni posjetioci specijaliziranih tv foruma. Početak emitovanja takođe je potvrdila i specijalizirana web stranica za frekvencije i predajnike, fmscan.org.

Iako su postojale određene glasine da se privode kraju radovi na jednom od najdominantnijih predajnika, na Vlašiću, do ovoga trenutno emitovanje još uvijek nije započelo.Gledateljima samo ostaje nada da će se to uskoro dogoditi, kako ne bi ponovo došli u situaciju da slušaju priče o instaliranju opreme “kada to vremenski uslovi dozvole” kao što je bio slučaj prošle godine.

Sve u svemu, već sada možemo reći da sami proces instaliranja predajnika ide dosta traljavo i da predugo traje. Odziv tv kuća za emitovanje je za sada mali, svega 6 kanala trenutno emituje u Multipleksu D, troškovi instaliranja predajnika su zasigurno veliki, i vjerovatno ove dvije činjenice mogu biti razlog što sve ne ide onom dinamikom kojom bi to gledatelji željeli.