Poljska završava tranziciju na DVB-T2

Nacionalna kompanija za prenos podataka Emitel završila je poslednju fazu tranzicije Poljske na DVB-T2/HEVC standard.

Održala se u Mazovječkom vojvodstvu i istočnom dijelu zemlje i kao rezultat toga novi standard za multiplekse MUX1, MUX2 i MUX4 sada je dostupan svim gledaocima u Poljskoj. Međutim, MUX3 će biti prebačen na novi standard kasnije.

Komentarišući razvoj, Andrzej Kozlowski, predsjednik upravnog odbora Emitela, rekao je: „Uspješno smo završili najsloženiji i najzahtjevniji projekat u istoriji naše kompanije. Pripreme smo započeli već 2018. godine, a prvo prebacivanje frekvencije obavljeno je u martu 2020. godine. U realizaciju projekta bilo je uključeno blizu 300 naših stručnjaka, a posao je utrošio preko 130.000 radnih sati. U radu je učestvovalo i oko 300 zaposlenih iz 40 eksternih kompanija iz Poljske i inostranstva. Prevozili smo opremu i uređaje za projekat morskim, vazdušnim i cestovnim putem. Morali smo se nositi s brojnim preprekama, poput zatvaranja luka i aerodroma zbog pandemije te lokalnih i graničnih ograničenja zbog kojih smo stalno mijenjali raspored projekta. stoga, čestitke svim uključenima i podržavaocima projekta. Ovom prilikom želim da se zahvalim i Kancelariji za elektronske komunikacije na veoma dobroj saradnji u svakoj fazi projekta. Promjenu frekvencije emitovanja pratio je prelazak na novi, efikasniji DVB-T2/HEVC standard za emitovanje. Ova promjena prvenstveno će koristiti gledaocima boljim kvalitetom slike i zvuka, te novim TV kanalima u budućnosti. Gledaoce koji još nemaju televizore koji podržavaju novi standard emitovanja, ohrabrujem vas da ih zamijenite”. Ova promjena prvenstveno će koristiti gledaocima boljim kvalitetom slike i zvuka, te novim TV kanalima u budućnosti. Gledaoce koji još nemaju televizore koji podržavaju novi standard emitovanja, ohrabrujem vas da ih zamijenite”. Ova promjena prvenstveno će koristiti gledaocima boljim kvalitetom slike i zvuka, te novim TV kanalima u budućnosti. Gledaoce koji još nemaju televizore koji podržavaju novi standard emitovanja, ohrabrujem vas da ih zamijenite”.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top