SRBIJA: Mađarska TV2 želi da pokrene TV B2

Mađarska medijska grupa TV2 Média Csoport Zrt. ponovo aplicira za zemaljsku frekvenciju u Srbiji za novi TV kanal. Kompanija će preko domaće kompanije TV2 RS Broadcasting pokrenuti TV B2 kanal zasnovan na visokim evropskim standardima i popularnim TV formatima.

Regulatorna uprava za elektronske medije Srbije (REM) potvrdila je da je dobila tendersku ponudu za frekvenciju od RTV2 RS za kanal TV B2. Ukoliko emiter pobedi na konkursu, otvoriće put za emitovanje programa sa TV tornja Avala na južnoj periferiji Beograda. Slovo “B” u nazivu TVB2 označava glavni grad Srbije.

Iza TV2 Média Csoport Zrt. stoji Lőrinc Mészáros, blizak prijatelj Viktora Orbana. Za kratko vrijeme postao je milijarder i danas se ubraja među 10 najbogatijih Mađara. Njegov portfelj uključuje izdavačke kuće, hotele, banke, medije, pa čak i ulaganja u nuklearnu energiju.

Inozemna ekspanzija omogućila bi kompaniji da efikasnije posluje, kako u političke, tako iu poslovne svrhe.
Prije nekoliko godinaTV2 Media Csoport Zrt. je počeo sa radom u Sloveniji nakon kupovine TV stanice Planet TV . Poznato je da bi proširenje dovelo do veće prisutnosti u medijima, što znači da bi stranka Fidesz premijera Viktora Orbana mogla doći do više ljudi u Evropi.

Mađarska komercijalna televizija TV2, koja je bliska vladi, odnedavno je uspješna u Mađarskoj u odnosu na RTL, lider na tržištu više od 2 decenije.
Od prošle jeseni TV2 je vodeći u svim ključnim starosnim grupama (4+, 18-49, 18-59), a ove godine je još više učvrstio svoju poziciju u odnosu na konkurenciju jer je do sada osvojio veliku većinu večernjeg premijera vremenski programi.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top