TV Novoj priznanje za najkvalitetniji televizijski program u BiH

TV Nova dobitnik je prestižne medalje QUDAL – QUality meDAL, koju najboljima na tržištu dodjeljuje švicarska organizacija ICERTIAS. Ovo priznanje rezultat je mišljenja građana koji su TV Novu odabrali kao televiziju sa najkvalitetnijim televizijskim programom odnosno kao br. 1 brend vrhunske kvalitete u 2024./2025. u barem jednoj kategoriji.

Istraživanje QUDAL – QUality meDAL 2024/2025 – General I Bosnia, čiji je cilj utvrditi koje kompanije, proizvodi i usluge prema mišljenju i iskustvu samih potrošača nude najviši stupanj kvalitete na tržištu, u Bosni i Hercegovini je provedeno početkom januara ove godine.

U istraživanju su učestvovali građani Bosne i Hercegovine – opća populacija, internet korisnici, stariji od 18 godina, a provedeno je na nacionalno reprezentativnom uzorku od 1200 ispitanika. Korištena metodologija je CAWI-DEEPMA (Computer Assisted Web Interviewing – Deep Mind Awareness). To znači da su sva pitanja bila otvorenog tipa – umjesto unaprijed ponuđenih odgovora, ispitanici su samostalno unosili ono što smatraju najprimjerenijim odgovorom na pitanje, prema vlastitom iskustvu i mišljenju.

TV Nova bila je najčešći odabir potrošača na postavljeno pitanje: „Navedite naziv televizijske kuće s nacionalnom koncesijom u Bosni i Hercegovini koja po vama trenutno ima apsolutno najkvalitetniji televizijski program općenito”, što joj je još priskrbilo status „QUDAL Br. 1 u kvaliteti”.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top