VIDI TV započeo kampanju uz koncert Halida Bešlića

U srijedu, 14. decembra, na gradskom trgu u Bijeljini održan je besplatni koncert legende narodne muzike, Halida Bešlića. Pred mnogobrojnim posjetiocima koji su uprkos padavinama uživali u bezvremenskim hitovima preko devedeset minuta, predstavljen je početak kampanje VIDI TV, bijeljinske kompanije ‘Dasto Semtel‘.  Građani Bijeljine, kao i gosti iz obližnjih gradova, imali su priliku uživati u koncertu vrhunske tehničke produkcije, za koju je bila zadužena kompanija ProRENT. Ovaj audio-video i svjetlosni spektakl je samo jedan u nizu koncerata koje će u narednoj godini skupa realizovati VIDI TV i ProRENT, promovirajući uspostavu digitalnog zemaljskog TV signala u cijeloj Bosni i Hercegovini. Projekat je podržan od strane internet providera ‘ZONA‘, također iz Bijeljine.

VIDI TV, DVB-T2 je besplatni (free-to-air) TV signal za zemaljsko emitovanje nacionalnih i lokalnih TV programa.

VIDI TV zemaljska digitalna televizija se zasniva na zadnjoj generaciji DVB-T2 standarda i omogućava TV stanicama da svoje televizijske programe emituju u visokom kvalitetu (High Definition – HD). VIDI TV gradi digitalnu zemaljsku nacionalnu mrežu na pouzdanoj infrastrukturi koja TV stanicama osigurava emitovanje bez prekida, a gledaocima dostupnost kvalitetnog i besplatnog TV sadržaja.

Uvođenjem DVB-T2 signala u Bosni i Hercegovini VIDI TV podstiče TV stanice na emitovanje programa u HD rezoluciji. Značaj zemaljskog TV signala za razvoj multipluralnosti informacija kroz garantovani pristup javnom informativnom servisu i komercijalnim TV programima svim građanima, jer 49% domaćinstava isključivo gleda zemaljski TV, – dokazuje da će se zemaljski TV signal razvijati i dalje.

Uskoro će na stranicama VIDI TV biti objavljena lokacija novog promotivnog koncerta kao i ime regionalne zvjezde koja će nastupiti početkom naredne godine. Redovno se na istoj web stranici objavljuju nove lokacije sa kojih je aktivirano digitalno emitovanje zemaljskog TV signal.

oslobodjenje.ba

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top