skip to Main Content
EK vraća odluku o prodaji Telekoma Rumunija

Europska komisija kaže da će 28. srpnja donijeti presudu o kompaniji Orange koja je predložila akviziciju fiksne telefonije Telekom Rumunjske.

Ziarul Financiar izvještava da, iako će to biti samo dvije sedmice kasnije nego što je EK prethodno planirala, to i dalje predstavlja “izuzetno agresivan raspored” za odobravanje transakcije koja će imati dalekosežne implikacije na rumunsko tržište komunikacija.

Zapravo, EK kaže da je o transakciji obaviještena tek 8. juna.

Ziarul Financiar dodaje da osam mjeseci nakon najave transakcije nijedan predstavnik rumunske vlade nije službeno objasnio ko je odobrio prodaju, šta će rumunska država zadržati nakon prodaje bivšeg Romtelecoma i koje su se obaveze Orange i Deutsche Telekom obvezale dobiti „blagoslov“ da ide prije ugovora o kupoprodaji.

Kao što je ranije javio broadbandtvnews.com, prošlog novembra grčki OTE, koji je podružnica Deutsche Telekoma, pristao je prodati svoj 54% udjela u Telekomu Romania Communications (TKR) kompaniji Orange Romania za 268 miliona eura.

broadbandtvnews.com

Vezani članci

RAK BiH OBJAVLJUJE JAVNE KONSULTACIJE

RAK BiH OBJAVLJUJE JAVNE KONSULTACIJE

Regulatorna agencija za komunikacije (Agencija) objavljuje javne konsultacije na nacrte izmjena i dopuna Pravila 77/2015 o pružanju audiovizuelnih medijskih usluga...

Back To Top
×Close search
Search