skip to Main Content
Ekskluzivno: SAT & gt; IP Savez stavlja aktivnosti na čekanje
Ekskluzivno:-sat-&-gt;-ip-savez-stavlja-aktivnosti-na-cekanje

Autor

Industrijska grupa SAT> IP Alliance stavila je svoje aktivnosti na čekanje, potvrdio je glasnogovornik Širokopojasne TV vijesti .

“Danas je SAT> IP dobro uspostavljena tehnologija. Sa sada postavljenim standardom, ostat će lako dostupan budućim usvojiteljima. Daljnji tehnički razvoj SAT-a> IP sada se radi na DVB-u kao dio novog DVB-ovog štanda za kućno emitovanje ard. Kao takav, SAT> IP savez zaustavio je aktivnost “, rekao je glasnogovornik.

” Međutim, web stranica saveza ostat će aktivna, nudeći informacije i materijale bilo kojem proizvođaču ili operateru koji želi primijeniti proizvode ili usluge sa SAT> IP ”, dodao je.

SAT> IP protokol omogućuje pretvorbu konvencionalni satelitski TV signal (DVB-S) u protok podataka zasnovan na IP-u koji se može primati na višezaslonskim IP uređajima, na primjer na pametnim telefonima, tabletima ili laptopima, u cijelom domaćinstvu.

SAT> IP savez osnovana je u 2009 za promociju, poboljšanje i dalje razviti tehnologiju u saradnji sa DVB-om i olakšati ispitivanje usklađenosti i certifikacija novih uređaja. Članovi neprofitne organizacije uključuju satelitske operatore, proizvođače i pružatelje usluga, na primjer SES, Eutelsat , Hispasat, Panasonic, Humax, Crvena pčela, Nagra, Irdeto i Verimatrix .

Srodno

Vezani članci

lci-hd-kodiran-na-astra-19.2°-e

LCI HD kodiran na Astra 19.2° E

Nakon 6 godina FTA emitovanja  francuski informativni kanal LCI HD koji emituje sa satelita Astra 1N (19,2°E) ponovo je kodirao...

Back To Top
×Close search
Search