skip to Main Content
Eurosport 4K debituje u Slovačkoj

Eurosport 4K postao je prvi sportski kanal koji se nudi u 4K / Ultra HD rezoluciji u Slovačkoj.

Nudi se svim pretplatnicima osnovnog IPTV paketa Antik Telecoma.

Komentirajući razvoj, Vlastimil Lakatos, šef TV usluga u Antik Telecomu, rekao je: „Drago nam je što dobavljači sadržaja s nama dijele naše oduševljenje novim TV tehnologijama. Zajedno s Discoveryom uspješno smo testirali prvi sportski 4K u 2018. godini koji se emitirao putem direktnih prijenosa tenisa Roland Garros-a u našoj mreži.

„Posjedovanje 4K televizora i pristup modernim TV uslugama kompanije Antik time su dobili novu dimenziju jer već pružamo 10 programa u vrlo visokoj rezoluciji 4K / Ultra HD“.

Klára Kotenová, izvršna direktorica distribucije koja zastupa Discovery u Češkoj i Slovačkoj, dodala je: „Antik je prvi koji je danas lansirao Eurosport 4K. Ovo smatramo ključnim korakom u razvoju našeg portfelja u Slovačkoj. Oduševljeni smo razvojem našeg partnerstva, koje smo započeli 2018. godine, a slovačkim ljubiteljima sporta donosi još bolju priliku da uživaju u njihovim popularnim emisijama zahvaljujući Eurosportu 4K, koji danas spada u vodeće non-stop sportske kanale u Evropi “.

Vezani članci

lci-hd-kodiran-na-astra-19.2°-e

LCI HD kodiran na Astra 19.2° E

Nakon 6 godina FTA emitovanja  francuski informativni kanal LCI HD koji emituje sa satelita Astra 1N (19,2°E) ponovo je kodirao...

Back To Top
×Close search
Search