skip to Main Content
freeSAT isključuje SD, prebacuje se na HD. Vesti o Skylinku u novembru

Vijesti o češko-slovačkim satelitskim platformama freeSAT i Skylink očekuju narednih dana i sedmica. Obje DTH usluge ponudit će svojim klijentima više HD programa nego prije.

Kupci freeSAT platforme na Thor 5/6/7 (0,8 ° W) i Intelsat 10-02 (1 ° W) satelitskim sistemima prvi će put vidjeti promjene ovog mjeseca, a nakon toga i Skylink klijenti na satelitu Astra 3B (23,5 ° I).

Pripremamo nekoliko promjena u ponudi satelitskog programa. Promjene ćemo predstaviti za kupce FreeSAT platforme u listopadu, a za korisnike Skylinka u studenom “, rekao je Jaromír Glisník, član Upravnog odbora M7 Grupe , na pitanje parabola.cz (Kanal + Luksemburg).

Jaromír Glisník je u nedavnom intervjuu naznačio zašto freeSAT dobiva “prioritet” u ovom smjeru – vlasnik namjerava iskoristiti kapacitet nakon izlaska freeSAT-a kako bi proširio ponudu programa u HD rezoluciji na mađarsko i rumunjsko tržište, gdje upravlja platformom UPC Direct, odnosno Focus Sat.

Da, promjene frekvencije bit će povezane s promjenama programa. Budući da nemaju svi naši kupci prijemnike s funkcijom FastScan, tj. sa automatskim ponovnim podešavanjem, pokušavamo kombinirati promjene u jednu jedinicu i smanjiti njihov broj “, objašnjava Jaromír Glisník.

Kojim se programima gledaoci mogu radovati? ” Konkretne promjene najavit ćemo u priopćenju za medije. Općenito se može reći da će naši kupci dobiti mnogo više programa u HD kvaliteti nego prije “, kazao je Jaromír Glisník.

Vezani članci

lci-hd-kodiran-na-astra-19.2°-e

LCI HD kodiran na Astra 19.2° E

Nakon 6 godina FTA emitovanja  francuski informativni kanal LCI HD koji emituje sa satelita Astra 1N (19,2°E) ponovo je kodirao...

Back To Top
×Close search
Search