skip to Main Content
Google Photos ukida neograničenu besplatnu pohranu
Google-photos-ukida-neogranicenu-besplatnu-pohranu

Google će uskoro ukinuti mogućnost besplatne neograničene pohrane slika i video zapisa unutar usluge Google Photos u takozvanoj visokoj rezoluciji od 16 megapiksela, najavila je u blogu objavljenom 11. studenog potpredsjednica Google Photosa Shimrit Ben-Yair.
“Visoka rezolucija” zapravo znači pohranu zapisa u nižoj kvaliteti od originalne. Digitalni zapisi u originalnoj rezoluciji pohranjuju se unutar besplatne kvote od 15 GB na koju ima pravo svaki korisnik Googleova računa.
Sve fotografije i videozapisi koji nakon 1. lipnja 2021. budu pohranjeni unutar usluge Google Photos ubrajat će se u besplatnu kvotu od 15 GB prostora na koju ima pravo svaki korisnik Google računa. No, fotografije i zapisi pohranjeni prije tog datuma i dalje će biti pohranjeni besplatno, niti će se uračunavati u besplatnu kvotu.
Ovim potezom Google želi potaknuti korisnike da se pretplate na Google One, uslugu pohrane podataka u oblaku. Osnovni paket za dva dolara mjesečno nudi 100 GB prostora za pohranu te neke druge pogodnosti – na primjer, popuste na Google Storeu te pristup naprednoj korisničkoj podršci. Na istoj pretplati može biti aktivno do pet korisnika (na primjer članova obitelji), koji dijele dostupan prostor za pohranu dokumenata unutar Google Drivea, Gmaila i Google Photosa.

Vezani članci

Back To Top
×Close search
Search