skip to Main Content
Gravity media će biti partner Globecastu za produkciju za Svjetsko prvenstvo 2022

Kako bi pružio end-to-end produkciju i usluge povezivanja na Svjetskom prvenstvu u Kataru 2022., globalni dobavljač rješenja za upravljanje medijima i sadržajem Globecast najavio je partnerstvo sa objektima za emitiranje uživo i firmom za produkcijske usluge Gravity Media.

U partnerstvu će Gravity Media pružiti niz tehničkih mogućnosti na licu mjesta, od standup pozicija do kompletnih privremenih studija za emitere iz cijelog svijeta. To će tada biti podržano Globecast-ovim potpuno redundantnim satelitskim i optičkim povezivanjem, kao i javnim pristupom internetu po želji. Gravity Media će također pružati postprodukcijske usluge za emitere.

Dvije kompanije su ranije radile zajedno i rekao je Ed Tischler, generalni direktor Gravity Mediau EMEA -i, svaka strana razumije kako druga radi i njihove tehnologije, pružajući kupcima dodatni nivo povjerenja i pouzdanosti. “Ovo partnerstvo čini poboljšanje i olakšavanje života kupaca”, dodao je. “Radeći s Globecastom, možemo ponuditi klijentima jedinstvenu, čvrsto integriranu ponudu koju možemo prilagoditi potrebama svakog kupca. Možemo ponuditi i proizvodnju na daljinu, s kupcima koji mogu koristiti naše proizvodne pogone u Londonu, San Franciscu i Sydneyu, opet podržani Globecast -ovom povezanošću. Također imamo urede u Kataru od 2007. godine pa poznajemo zemlju vrlo dobro. ”

Globecastmenadžer poslovnog razvoja James Whittaker, dodao je: „Ovo je moćno partnerstvo koje će klijentima pružiti vrhunske, end-to-end usluge na jednom od velikih svjetskih događaja podrške. Emiteri ne trebaju samo naše kombinovane tehničke mogućnosti, već im je potrebna i pouzdanost signala vrhunskog nivoa gdje god se nalazili. Uz ovu povezivost, mi se ovim partnerstvom također fokusiramo na pristup klijentima. ”

Rapid TV News

Vezani članci

Back To Top
Search