skip to Main Content
HBO je povećao broj pretplatnika za 12,8 miliona

AT&T se oprostio od WarnerMedia sa povećanim brojem pretplatnika i poznatim povlačenjem telekoma od svog učešća u medijskom sektoru.

Kompanija daje Warner Bros. Discoveryju 76,8 miliona pretplatnika na HBO i HBO Max, što je povećanje od 12,8 miliona na godišnjem nivou, uključujući 8,4 miliona na međunarodnom nivou. Broj miliona pretplatnika dodavan je uzastopno.

Prihodi od pretplate iznosili su 4,0 milijardi dolara, što je povećanje od 4,4% zahvaljujući dolasku HBO Max-a, iako su operativni troškovi porasli 13% na 7,4 milijarde dolara.

Brojke su u suprotnosti sa onima koje je Netflix objavio ranije ove sedmice, koji je pao za 200.000 pretplatnika, a predviđa se da će u sljedećem kvartalu izgubiti dva miliona.

Ali druženja AT&T-a sa medijskim sektorom, kao što su mnoge telekomunikacione kompanije ranije otkrile, nije bila profitabilna. Dok su prihodi od 8,7 milijardi dolara porasli za 2,5%, uključujući povećanje prihoda od pretplate od 4 milijarde dolara, operativni prihod od 1,3 milijarde dolara pao je za 32,7% na godišnjoj razini zbog povećanih ulaganja u HBO Max i nesrećni CNN+.

Vezani članci

Crna Gora zabranila ruske kanale

Crna Gora zabranila ruske kanale

Crna Gora je obustavila emitovanje programa RT (Russia Today) i Sputnjika na svojoj teritoriji. Prema Balkan Insajtu , vlada je...

Back To Top
×Close search
Search