Amazonova Prime Video aplikacija dobija Dolby Vision podršku na Apple TV 4K

0

Amazonova Prime Video aplikacija konačno podržava Dolby Vision na tvOS-u i Apple TV 4K, iako se čini da se još uvijek pojavljuje jer je trenutno ograničena na prve četiri epizode The Rings of Power .

Nakon 6-godišnje pauze nakon partnerstva sa Samsungom za HDR10+, Amazon je u septembru 2022. ponovo počeo da nudi odabrane naslove u Dolby Vision HDR-u. U to vrijeme je radio na kompatibilnim FireTV uređajima i Smart TV-ima. Nije radilo na Apple TV 4K.Četiri mjeseca kasnije, Amazon je konačno dodao podršku za Dolby Vision na tvOS i Apple TV 4K. U vrijeme pisanja, prve četiri epizode The Rings of Power strimuju se u Dolby Vision, dok su sljedeće četiri još uvijek u HDR10 na Apple TV 4K, što sugerira da je Amazon još uvijek u procesu pokretanja. Wheel of Time i Jack Ryan su još uvijek u HDR10 na Apple TV 4K.

Logo Dolby Vision pojavio se na LG OLED TV-u nakon početka reprodukcije The Rings of Power epizode 1-4 na Apple TV 4K i nakon provjere stvarnog video streama FlatpanelsHD je potvrdio da je u 4K rezoluciji i Dolby Vision s prosječnom brzinom prijenosa videa od približno 20 Mbps. Dolby Atmos također radi. Nalazimo se na verziji aplikacije Prime Video 1.2.34 sa Apple TV 4K (2021) i Apple TV 4K (2022), ali očekujemo da će raditi i sa verzijom za 2017.

Nije povezano, ali je također vrijedno napomenuti da je Amazon, poput Netflixa i Disney+, počeo napuštati zastarjelu frakcijsku brzinu kadrova (23.976fps) u korist cjelobrojne brzine kadrova (24.000fps).

Sa lansiranjem Apple TV 4K (2022) kutije, Prime Video na tvOS-u je također dodao podršku za HDR10+ što znači da njegova tvOS aplikacija sada nudi HDR10, HDR10+ i Dolby Vision, ovisno o vašem TV modelu.

Advertisement