Citizen TV preuzima FOR-A 4K proizvodni sistem

0
citizen-tv-preuzima-for-a-4k-proizvodni-sistem
Pokretanjem novog studija za Ramogi TV, jezičku stanicu Dholuo u zemlji, Citizen TV, jedna od najvećih kenijskih televizijskih mreža bez emitovanja, odabrala je 4K proizvodni sistem od FOR-A.

Citizen TV je dobitnik prestižne nagrade Communications Authority KUZA i Culture Africa Style Award u 2021 i svjedoči brzom širenju od svog ponovnog pokretanja u 2006. Izabrali su da izgrade novi objekat u Najrobiju, ali su se suočili sa izazovima u budžetu i pristupu pouzdanoj ponudi proizvoda.
“Tražili smo tehnologije i partnere koji nam omogućavaju da dopremo do miliona gledalaca širom Kenije,” rekao je glavni inženjer Citizen TV-a Moses Waweru. “We chose a 4K-ready system from FOR-A using HVS-490 production switcher at the heart of the production and a multiformat MFR-3232 router, as well as ClassX Mini on-air graphics”. Uprkos kompaktnoj prirodi proizvoda, rešenje nudi značajne inženjerske i operativne prednosti, što je prevedeno u veoma kratko vreme instalacije i puštanja u rad.Investicija Citizen TV-a bila je dio velikog ugovora sa sistemskim integratorom StreamPort Media sa sjedištem u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, koji je uključivao studijske kamere i rasvjetu. FOR-A, StreamPort Media i Citizen TV radili su na ispunjavanju rokova projekta kako bi studio bio emitovan u rekordnom roku, a prve produkcije su bile na 29 novembru 2021. Studio je sada dom popularnog diskusionog programa Mbak Ndalo i Thapki.
“Tokom poslednjih šest meseci odlučili smo se za konsultativni pristup identifikaciji zahteva Citizen TV-a,” rekao je Muhamed Mudasir iz StreamPort Media. “We identified their requirements and tailored a solution made up of best in class studio cameras, production system graphics, lighting and transmission”.
“Kroz detaljne razgovore sa timovima StreamPort Media i Citizen TV-a, razumeli smo prioritete i ciljeve klijenta, a posebno njihov nagon za budućom skalabilnošću do 4K Ultra HD,” rekao je Khalid Sweidan, viši menadžer prodaje FOR-A na Bliskom istoku. “Ova ključna referenca jasno pokazuje našu posvećenost rastu afričkog tržišta sa fokusiranim partnerima kao što je StreamPort Media, koji su uspešno završili nekoliko instalacija u Africi u poslednje dve godine.”