Skip to content

Citizen TV preuzima FOR-A 4K proizvodni sistem

citizen-tv-preuzima-for-a-4k-proizvodni-sistem
Pokretanjem novog studija za Ramogi TV, jezičku stanicu Dholuo u zemlji, Citizen TV, jedna od najvećih kenijskih televizijskih mreža bez emitovanja, odabrala je 4K proizvodni sistem od FOR-A.

Citizen TV je dobitnik prestižne nagrade Communications Authority KUZA i Culture Africa Style Award u 2021 i svjedoči brzom širenju od svog ponovnog pokretanja u 2006. Izabrali su da izgrade novi objekat u Najrobiju, ali su se suočili sa izazovima u budžetu i pristupu pouzdanoj ponudi proizvoda.
“Tražili smo tehnologije i partnere koji nam omogućavaju da dopremo do miliona gledalaca širom Kenije,” rekao je glavni inženjer Citizen TV-a Moses Waweru. “We chose a 4K-ready system from FOR-A using HVS-490 production switcher at the heart of the production and a multiformat MFR-3232 router, as well as ClassX Mini on-air graphics”. Uprkos kompaktnoj prirodi proizvoda, rešenje nudi značajne inženjerske i operativne prednosti, što je prevedeno u veoma kratko vreme instalacije i puštanja u rad.

Investicija Citizen TV-a bila je dio velikog ugovora sa sistemskim integratorom StreamPort Media sa sjedištem u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, koji je uključivao studijske kamere i rasvjetu. FOR-A, StreamPort Media i Citizen TV radili su na ispunjavanju rokova projekta kako bi studio bio emitovan u rekordnom roku, a prve produkcije su bile na 29 novembru 2021. Studio je sada dom popularnog diskusionog programa Mbak Ndalo i Thapki.
“Tokom poslednjih šest meseci odlučili smo se za konsultativni pristup identifikaciji zahteva Citizen TV-a,” rekao je Muhamed Mudasir iz StreamPort Media. “We identified their requirements and tailored a solution made up of best in class studio cameras, production system graphics, lighting and transmission”.
“Kroz detaljne razgovore sa timovima StreamPort Media i Citizen TV-a, razumeli smo prioritete i ciljeve klijenta, a posebno njihov nagon za budućom skalabilnošću do 4K Ultra HD,” rekao je Khalid Sweidan, viši menadžer prodaje FOR-A na Bliskom istoku. “Ova ključna referenca jasno pokazuje našu posvećenost rastu afričkog tržišta sa fokusiranim partnerima kao što je StreamPort Media, koji su uspešno završili nekoliko instalacija u Africi u poslednje dve godine.”

Back To Top
Search

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept