Indijski kriket doživljaj “podignut na nove nivoe”

indijski-kriket-dozivljaj-“podignut-na-nove-nivoe”


Viacom18 Media i Ateme smatraju da su podigli iskustvo gledanja kriketa uživo na nove visine tokom višeekranskog pokrivanja indijske Premijer lige 2023. godine, sa UHD-om i impresivnim zvukom koji je dostigao do 31 milion istovremenih gledalaca.
Viacom18 je indijska zabavna mreža sa višežanrovskom ponudom od 38 kanala, Voot AVOD/SVOD striming servisom i studijima. Takođe ima prava na jedan od najgledanijih i najvrednijih sportskih događaja na svetu, i odlučan je da fanovima pruži ono što naziva “stvarnim životnim” iskustvom.

Radeći sa Atemeom, specijalistom za kompresiju i streaming, Viacom18 je pružio impresivno iskustvo gledanja UHD TV-a tokom cijelog turnira – i tvrdi da je ovo bilo prvo za Indiju. Sadržaj je isporučen tokom emitovanja i streaminga, bio je dostupan na 17 jezika, a sadržavao je Dolby Atmos impresivnu audio tehnologiju i Dolby Vision za poboljšani kvalitet boja.

Atemeovi TITAN enkoderi i dekoderi korišteni su za dosezanje publike na bilo kojem ekranu. Ovi enkoderi takođe postavljaju osnovu za dinamičko umetanje oglasa (DAI) tako da Viacom18 može uvesti ciljano oglašavanje u budućnosti.

Indija je sedma najveća država na svijetu [by land mass]Kriket je jedan od njegovih najpopularnijih sportova, dostigavši 31 milion istovremenih pregleda tokom finalnog meča IPL-a kroz Viacom18 ove godine,” primećuje Jibu Mathew, Country Manager, Južna Azija, u Atemeu.

“Oduševljeni smo što smo podržali tehnološke strategije Viacom18 kako bi gledaoci IPL 2023 mogli uživati u UHD live kriket utakmicama bilo gdje – od udobnosti njihove dnevne sobe do pametnog telefona ili tableta – sa atmosferom na stadionu u UHD-u, sa impresivnim zvukom i izuzetnim kvalitetom slike, po prvi put u Indiji.”

Foto kredit: Ajay Parthasarathy on Unsplash

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top