Indijski kriket doživljaj “podignut na nove nivoe”

0
indijski-kriket-dozivljaj-“podignut-na-nove-nivoe”
Indijski kriket doživljaj “podignut na nove nivoe”


Viacom18 Media i Ateme smatraju da su podigli iskustvo gledanja kriketa uživo na nove visine tokom višeekranskog pokrivanja indijske Premijer lige 2023. godine, sa UHD-om i impresivnim zvukom koji je dostigao do 31 milion istovremenih gledalaca.
Viacom18 je indijska zabavna mreža sa višežanrovskom ponudom od 38 kanala, Voot AVOD/SVOD striming servisom i studijima. Takođe ima prava na jedan od najgledanijih i najvrednijih sportskih događaja na svetu, i odlučan je da fanovima pruži ono što naziva “stvarnim životnim” iskustvom.

Radeći sa Atemeom, specijalistom za kompresiju i streaming, Viacom18 je pružio impresivno iskustvo gledanja UHD TV-a tokom cijelog turnira – i tvrdi da je ovo bilo prvo za Indiju. Sadržaj je isporučen tokom emitovanja i streaminga, bio je dostupan na 17 jezika, a sadržavao je Dolby Atmos impresivnu audio tehnologiju i Dolby Vision za poboljšani kvalitet boja.Atemeovi TITAN enkoderi i dekoderi korišteni su za dosezanje publike na bilo kojem ekranu. Ovi enkoderi takođe postavljaju osnovu za dinamičko umetanje oglasa (DAI) tako da Viacom18 može uvesti ciljano oglašavanje u budućnosti.

Indija je sedma najveća država na svijetu [by land mass]Kriket je jedan od njegovih najpopularnijih sportova, dostigavši 31 milion istovremenih pregleda tokom finalnog meča IPL-a kroz Viacom18 ove godine,” primećuje Jibu Mathew, Country Manager, Južna Azija, u Atemeu.

“Oduševljeni smo što smo podržali tehnološke strategije Viacom18 kako bi gledaoci IPL 2023 mogli uživati u UHD live kriket utakmicama bilo gdje – od udobnosti njihove dnevne sobe do pametnog telefona ili tableta – sa atmosferom na stadionu u UHD-u, sa impresivnim zvukom i izuzetnim kvalitetom slike, po prvi put u Indiji.”

Foto kredit: Ajay Parthasarathy on Unsplash