LG predstavio TV liniju za 2023. godinu

lg-predstavio-tv-liniju-za-2023.-godinu
Naslovljen onim što naziva najnaprednijim asortimanom OLED televizora koji uranjaju gledanje i korisničko iskustvo podižu na nove visine, LG Electronics je predstavio svoj asortiman premijum televizora za narednu godinu.

Deceniju nakon što je svetu predstavio prvi OLED TV SA VELIKIM EKRANOM, LG kaže da novi asortiman nudi vrhunski kvalitet samoosvetljene slike, tehnologije obrade slika i poboljšanu webOS platformu koja nudi još više pametnih funkcija i usluga.

Pored ostvarivanja impresivnijih iskustava gledanja, LG-jeva tehnologija sa samoosvetljenjem omogućava kompaniji da kreira ono što naziva “neviđenim, vizuelno zapanjujućim” faktorima TV forme, uključujući pokretni LG Signature OLED R i savitljivi LG OLED Flex.

Predvodnik LG OLED linije za 2023. godinu su najnoviji televizori serije Z3, G3 i C3 OLED evo. Ovi nadograđeni, novi modeli pružaju veću osvetljenost i preciznost boja od LG OLED evo tehnologije i novog α9 AI procesora Gen6.

Najnoviji procesor Alpha serije koristi LG-jevu tehnologiju dubokog učenja uz pomoć veštačke inteligencije za poboljšani kvalitet slike i zvuka. AI Picture Pro nudi poboljšanu skalaciju za bolju jasnoću i poboljšano dinamičko mapiranje tona, što pomaže u otkrivanju dubine i detalja u svakom kadru. AI Picture Pro takođe integriše tehnologiju obrade slika dizajniranu da detektuje i rafiniše važne objekte, kao što su lica ljudi, kako bi im pružio živopisniji HDR kvalitet. Pored fino podešene reprodukcije slike, α9 AI procesor Gen6 pokreće LG-jev AI Sound Pro; Funkcija koja pomaže gledaocima da se uvuku u akciju na ekranu tako što isporučuju virtuelni 9.1.2 surround zvuk iz ugrađenog sistema zvučnika televizora.

Još jedna značajna nadogradnja primenjena na ovogodišnju OLED evo G3 seriju je LG-jeva Brightness Booster Max tehnologija, koja uključuje potpuno novu arhitekturu kontrole svetlosti i algoritme za povećanje svetlosti. Ovo povećava osvetljenost i do 70%. Osvetljenost se mapira i kontroliše na osnovu piksela po piksela, što rezultira oštrijim i realističnijim slikama.

LG OLED takođe uvodi osveženo korisničko iskustvo 2023. godine, za koje se kaže da su personalizovaniji. Uz najnoviju verziju webOS-a, ovogodišnji modeli predstavljaju All New Home, redizajnirani korisnički interfejs (UI) koji nudi više opcija personalizacije i više pogodnosti.

AI Concierge, koji svakom korisniku pruža uređenu listu izbora sadržaja na osnovu njihove prethodne upotrebe i upita za pretraživanje i pruža izbor trending sadržaja za njihovo pretraživanje.

LG OLED televizori i dalje podržavaju mogućnosti poboljšanja slike i zvuka Dolby Vision i Dolby Atmos, a takođe podržavaju funkcije usklađene sa HDMI 2.1a.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top