skip to Main Content
NHK će emitirati 200 sati Olimpijskih igara u Tokiju u 8K

Odgođene pandemijom COVID-19 za godinu dana, igre predstavljaju još jedno značajno postignuće za emitera, koji je prije 57 godina ušao u televizijsku istoriju međunarodnom satelitskom distribucijom ljetnih olimpijskih igara 1964. godine i domaćim izvještavanjem nekih olimpijskih događaja u boji.

Za ljetne olimpijske igre 2021. NHK planira oko 200 sati pokrivanja 8K UHD, uključujući emisije ceremonija otvaranja i zatvaranja i sedam događaja, uključujući plivanje, atletiku i džudo. Takođe planira 8K pokrivanje četiri paraolimpijska događaja: atletika, plivanje, badminton i ragbi u invalidskim kolicima.

(NHK je prethodno proveo testove svoje Super Hi-Vision tehnologije, uključujući upotrebu tokom Olimpijskih igara 2012. u Londonu i Olimpijskih igara 2016. u Riju, ali je veći dio te snimke konvertirao jer je postojalo tako malo 8K ekrana.) 

54

Vezani članci

lg-predstavio-tv-liniju-za-2023.-godinu

LG predstavio TV liniju za 2023. godinu

Naslovljen onim što naziva najnaprednijim asortimanom OLED televizora koji uranjaju gledanje i korisničko iskustvo podižu na nove visine, LG Electronics...

Back To Top
Search