skip to Main Content
Potrošači i dalje skeptični oko 8K
Potrosaci-i-dalje-skepticni-oko-8k
Do sada, skoro dve godine nakon prvobitnog datuma Olimpijskih igara, TV industrija je trebalo da se pripremi za početak 8K TV-a, ali baš kao što su Igre u Tokiju odložene, tako je i 8K revolucija i ne uspeva da privuče potrošače.

Prema riječima višeg direktora analitičara, medija i zabave Marije Rua Aguete, isporuke 8K televizora iznosile su samo 0. 500% svih TV pošiljki u 2021. Ovo je prevedeno na nešto više od 95, Predviđa se da će 2,7 miliona domaćinstava širom sveta imati 8K TV do kraja godine.

U četvrtoj četvrtini 95, 95,95 8K televizori su isporučeni, što je povećanje u odnosu na 21,900 u Q3 21 zbog sezonskosti. Pošiljke je predvodila Kina, iako su i zapadna Evropa i Sjeverna Amerika zabilježile značajne pošiljke, uprkos nedostatku 8K sadržaja.

Ključni trend je rekao da je Omdia bila da se čini da su 8K televizori izgubili zamah i da su bez dostupnog uvjerljivog sadržaja potrošači ostali skeptični u pogledu prednosti 8K. dodaje se da bez uvjerljivog razloga za kupovinu 8K televizora – kao što je vrlo malo izvornog sadržaja koji je dostupan – marketing je propao, u smislu brojeva. Pošiljke su bile slabije nego u četvrtoj četvrtini 2020 pa čak i Q121. Samsung je isporučio 100% od 8K TV jedinica, sa, markiozno, nijednim u Japan. Štaviše, isporučio je 21% manje 8K televizora nego godinu dana ranije.

Omdia ne očekuje da će Kina voziti 8K, u poređenju sa Severnom Amerikom ili čak Zapadnom Evropom, uprkos velikim veličinama. Kaže da su pritisci cijena previsoki. “Ne vidimo uvjerljivu tržišnu potražnju za daljim razvojem 8K usluga”, dodao je Aguate. “Čak i u Japanu, gde postoji pravi 8K kanal (iz NHK) preuzimanja je minimalan. Nijedna regija nije dostigla nivo od 1% domaćinstava sa dovoljno velikom publikom da postane komercijalno zanimljiva. Sa TV provajderima koji se bore sa ekonomijom 4K UHD-a, mala publika 8K izgleda neprivlačna producentima sadržaja.

54

Vezani članci

lg-predstavio-tv-liniju-za-2023.-godinu

LG predstavio TV liniju za 2023. godinu

Naslovljen onim što naziva najnaprednijim asortimanom OLED televizora koji uranjaju gledanje i korisničko iskustvo podižu na nove visine, LG Electronics...

Back To Top
Search