skip to Main Content
UHD Španija lansira prvi UHD HDR SDR simulcast na zemaljskim, satelitskim i streaming uređajima

Neprofitna asocijacija UHD Španija, koju je u januaru osnovalo 30 industrijskih partnera, započela je simultano emitiranje demonstracija UHD HDR i SDR putem zemaljskih, satelitskih i streaminga.

UHD Španija je rekao da ovaj prvi simultani prenos učvršćuje svoju posvećenost razvoju zajedničkog okvira oko novih audiovizuelnih tehnologija, a posebno UHD-a, kako bi industriji i široj javnosti demonstrirao potencijal ovog standarda.

Mediapro, član UHD Španije, emitira sadržaj iz svojih studija u Barseloni uz kontinuitet Vector3 koji pruža NRD i sisteme kodiranja iz SAPEC-a.

Od Overona, UHD HDR i SDR signali se prikupljaju za distribuciju u različitim medijima. Hispasat je odgovoran za satelitsko emitovanje; Cellnex, Axion i Telecom CLM distribuiraju signal putem DTT-a.

Službena web stranica UHD ŠPANJOLSKE zadužena je za internetsko emitiranje, za što Ateme pruža usluge kodiranja sadržaja, a Dolby je pružio svoje iskustvo i infrastrukturu za provedbu prve demonstracije.

Demo uključuje devet sati sadržaja dobavljača, uključujući Medina Media, RTVE, RTVA, Aragón TV i CCMA, a uključuje slike koje pruža La Liga, film El Abuelo i razne dokumentarne filmove.

„Cilj partnerstva je stvoriti zajedničku platformu za audiovizuelnu industriju i kreatore sadržaja Ultra High Definition, te pružiti UHD HDR i SDR sadržaj svim gledaocima kako bi mogli uživati ​​i uvidjeti vrijednost ove tehnologije. Prezadovoljni smo rezultatom zajedničkog koordinacijskog rada različitih kompanija i organizacija udruženja i ovom prvom demonstracijom. Već radimo na drugim zanimljivim inicijativama za promociju ove tehnologije ”, rekao je predsjednik UHD Španjolske, Pere Vila, iz RTVE.

57

Vezani članci

lg-predstavio-tv-liniju-za-2023.-godinu

LG predstavio TV liniju za 2023. godinu

Naslovljen onim što naziva najnaprednijim asortimanom OLED televizora koji uranjaju gledanje i korisničko iskustvo podižu na nove visine, LG Electronics...

Back To Top
Search