skip to Main Content
Hellas Sat slavi 20 godina sa demonstracijom 5G satelitskog povratnog prijenosa u Grčkoj

Hellas Sat uspješno je završio demonstraciju 5G mogućnosti satelitskog remonta satelita u Grčkoj. Demonstracija je organizirana u partnerstvu s KT-SAT , ST Engineering iDirect , Thales Alenia Space i Vodafone Grčka kako bi prikazala ulogu satelita u 5G ekosustavu kako bi proširila pokrivenost. Operator, koji ove godine slavi 20 godina postojanja, objavio je rezultate demonstracija, 8. jula.

Koristeći povratne veze satelitske komunikacije, satelit je u potpunosti integriran u 5G mrežu i primio je 5G prijenose sa Zemlje, a zatim ih isporučio u udaljena područja. Povezivanje satelita Hellas Sat 3 sa 5G mrežom omogućeno je korištenjem Thales Alenia Space i ST Engineering iDirect čvorišta i modemske opreme, kao i Vodafone-ovog 5G licenciranog spektra. Konkretno, Vodafone Grčka je pružio opsege iz svog 5G spektra u frekvencijskim zonama od 2100 MHz i 3600 MHz koji podržavaju razvoj svoje 5G mreže u Grčkoj. Na događaju je predstavljen i jedan od prvih svjetskih usmjerivača za hibridni satelitsko-zemaljski 5G prijenos koji je razvio KT-SAT.

„Drago nam je što smo dio ovog događaja i demonstriramo hibridno rješenje za dijeljenje našeg pogleda prema novoj eri telekomunikacija putem satelita i 5G. Ovo će biti sjajan početak našeg partnerstva s Hellas Sat i svi članovi KT SAT-a nadaju se da ćemo u bliskoj budućnosti okupiti više rasprava i prilika za razvoj inovativnih satelitskih rješenja “, rekao je Mike Jeong, viši direktor marketinga prodaje KT SAT-a u izjavi .

Vezani članci

Back To Top
×Close search
Search