skip to Main Content
DAB+ Strandard
Hrvatska: Pokrenut javni natječaj za digitalni radio

Vijeće Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM) na sjednici održanoj 22. srpnja 2021. donijelo je odluku o raspisivanju javnog natječaja za izdavanje pojedinačne dozvole za uporabu radiofrekvencijskog spektra za pružanje usluge upravljanja elektroničkom komunikacijskom mrežom digitalnog radija, za multipleks MUX 1 na području Republike Hrvatske.

U spomenutom multipleksu koristit će se DAB+ standard (eng. Digital Audio Broadcasting +). Javni natječaj pokrenut je kako bi se omogućio komercijalni rad DAB+ mreže u Republici Hrvatskoj. Uvjeti sudjelovanja na natječaju i donošenja odluke o odabiru najpovoljnije ponude propisani su natječajnom dokumentacijom, koja se može besplatno preuzeti na sljedećoj poveznici.

Ponude na natječaj mogu se podnijeti HAKOM-u najkasnije do 10. rujna 2021. godine do 10:00 sati po srednjoeuropskom vremenu, neovisno o načinu dostave ponude. Odluka o izdavanju dozvole donijet će se najkasnije do 11. listopada 2021.

Vezani članci

Slovački javni emiter prelazi na HD

Slovački javni emiter prelazi na HD

Slovački javni emiter RTVS najavio je da će 13. decembra prestati koristiti MPEG-2 format kompresije za zemaljsko emitiranje. Nakon toga...

Back To Top
×Close search
Search