skip to Main Content
Infobip preuzeo Shift, najveću regionalnu tehnološku konferenciju
Infobip-preuzeo-shift,-najvecu-regionalnu-tehnolosku-konferenciju

Izabel Jelenić, Silvio Kutić, Ivan Burazin, Roberto Kutić [Foto: Infobip] Infobip, vodeća IT kompanija u Hrvatskoj, preuzeo je konferencije Shift te najavio strateški pomak u svom poslovanju stavljajući u fokus developere. Osnivač i izvršni direktor tehnološke konferencije Shift Ivan Burazin imenovan je članom Uprave Infobipa za developersko iskustvo (Chief Developer Experience Officer). Vrijednost transakcije nije objavljena.
Desetljeće iskustva u produciranju developerskih, fintech i AI konferencija pozicioniralo je Shift kao vodećeg regionalnog organizatora tehnoloških konferencija, a akvizicija će omogućiti objema kompanijama nove ekspertize i poslovne mogućnosti u ovom području. To za Infobip znači organizaciju vlastite Infobip Shift konferencije, ali i platformu za područje poslovanja kojim će se baviti potpuno novi Developer Experience odjel.
Jedna od glavnih zadaća ovog odjela bit će stvaranje najveće globalne developerske konferencije i to u Hrvatskoj, što će našu zemlju dodatno pozicionirati na IT karti svijeta.
“Moja je vizija oduvijek bila stvoriti najveću globalnu developersku konferenciju, ali i ojačati hrvatsku povezanost s developerskom scenom u svijetu. S potporom prvog hrvatskog jednoroga koja mi daje neovisnost i slobodu u radu te otvara nove mogućnosti, ta vizija napokon postaje stvarnost, izjavio je Ivan Burazin, Chief Developer Experience Officer u Infobipu.
Infobip ima namjeru perjanicu akvizirane franšize vinuti u nove visine pogotovo kad je riječ o produkcijskim standardima kako bi se smanjila kompleksnost i dodatno unaprijedilo iskustvo praćenja i sudjelovanja na konferenciji. Akvizicija će ujedno omogućiti širenje Infobip Shift konferencije u svijetu, prvo u SAD-u, a potom i u Latinskoj Americi te jugoistočnoj Aziji, što će definitivno značiti transformaciju uspješnog regionalnog igrača u globalnog.
“Infobip je na uzlaznoj putanji brzog širenja u B2D prostor, odnosno Business to Developer zajednicu. Imati na svojoj strani Ivana sa svojim iskustvom kao osnivača B2D SaaS tvrtke Codeanywhere, kao i vodeće regionalne developerske konferencije Shift, snažan je vjetar u leđa”, naglasio je Silvio Kutić, izvršni direktor Infobipa.
Novi odjel će se, osim širenjem Infobip Shift konferencije i eksternom ekspanzijom prema developerima, baviti i brojnim internim inicijativama kojima je cilj osnažiti developere u Infobipu, kao što su edukacije u području kreiranja sadržaja, javnih uloga ili Open Source inicijativa.
Akvizicija Shifta nastavak je M&A aktivnosti Infobipa. Podsjetimo, vodnjanska IT kompanija proteklu je godinu zaključila sklapanjem kupoprodajnog ugovora s IT kompanijom Amdocs o preuzimanju američke tvrtke OpenMarket, vodećeg B2B pružatelja rješenja za razmjenu mobilnih poruka, za bruto iznos u gotovini od približno 300 milijuna američkih dolara.
Infobip ima više od tri tisuće zaposlenika u Europi, Sjevernoj i Južnoj Americi, Africi, Aziji i Australiji, među kojima je više od 800 developera.

Vezani članci

Uspješno lansiranje SES-22

Uspješno lansiranje SES-22

Satelit SES-22 uspješno je lansiran u svemir na raketi SpaceX Falcon 9 iz SpaceX-ovog Space Launch Complexa 40 na Stanici...

Samsung započeo proizvodnju 3nm čipova

Samsung započeo proizvodnju 3nm čipova

Završavajući višegodišnji razvojni proces, Samsungova livnička grupa jutros šalje poruku da je kompanija zvanično pokrenula proizvodnju na svojoj početnoj liniji...

Back To Top
×Close search
Search