Afrički telekomunikacioni operateri obećali “sigurnu profitabilnost televizije” sa SaaS-om

0
africki-telekomunikacioni-operateri-obecali-“sigurnu-profitabilnost-televizije”-sa-saas-om
Afrički telekomunikacioni operateri obećali “sigurnu profitabilnost televizije” sa SaaS-om


Afričkim telkoima i vlasnicima mobilnih mreža ponuđena je mogućnost televizijske platforme softvera kao usluge koja pruža 100 kanala za mobilne uređaje.
sadržaja i vodi računa o isporuci, aplikacijama, UX i naplati. Cena za operatere je 3-4 USD po pretplatniku mesečno.
MwareTV, kompanija koja stoji iza platforme zasnovane na oblaku, kaže da ovaj veleprodajni trošak osigurava profitabilnost. “Mi zaista razumemo pritiske na telekomunikacione kompanije, MNO-ove i druga tela koja prepoznaju da je dobar televizijski servis ogroman pokretač zadržavanja pretplatnika, ali koji su preplavljeni tehničkim, operativnim i pravnim izazovima u pokretanju takve ponude,” kaže Sander Kerstens, izvršni direktor MwareTV-a.

Njegova kompanija izlaže na Mobile World Congress Africa 2023 (Kigali Convention Centre, 17–19. oktobar) i istaknut će da cloud hosting za TV platformu znači da telcosi ne zahtijevaju kapitalna ulaganja. MwareTV kaže da TV servis može biti postavljen u roku od samo osam nedelja.Osnovna MwareTV platforma uključuje sve što je potrebno za upravljanje, planiranje i isporuku OTT televizijske ponude. To uključuje sadržaj – uklanjanje potrebe za pregovorima jedan na jedan sa studijima i preduzećima za sindikaciju sadržaja.

SaaS uključuje brendirane web klijente i aplikacije za sve uobičajene platforme (uključujući iOS, Android i Android TV, TVOS, FireTV, KaiOS, Roku, WebOS, Tizen, WebTV i Lightning Framework). Postoji modul za naplatu u TVMS-u (sistem za upravljanje televizijom), koji je deo osnovnog softvera.

MwareTV kaže da je prijavljivanje potrošača lako za korisnika i uglavnom automatizovano za operatera. SaaS osigurava da se obnove prevrnu, na primer, i podržava sve uobičajene poslovne modele kanala kao što su FAST, SVOD, pay-per-view i tiered pretplate.