Amazon dobija britanske titlove, ali Netflix uzima gledatelje

Amazon Prime Video osigurao je više od polovine novih pretplatničkih videa na zahtjev u Velikoj Britaniji tokom Q3.

Prema podacima koje je objavio Kantar, Amazon je donio 51% novih SVOD-ovih podmornica, potaknut povećanjem osnovnog članstva dostavljačke kompanije. Međutim, broj domaćinstava koja su sklopila novu pretplatu u tromjesečju iznosio je samo 3%.12% novih pretplata je zamijenjeno, što znači da su ih uzela domaćinstva koja su otkazala jednu SVOD uslugu kako bi ustupila mjesto drugoj.

Disney je uzeo 15,4% udjela u novim dodacima, Netflix 12,3%, Now TV 3,9% i Apple su ostali na nivou od 2,7%.

Netflix je pružio 4 od 5 najboljih emisija s “najuživanjem” u ovom kvartalu. Dominic Sunnebo, viši potpredsjednik u Kantaru, Worldpanel Division, rekao je: „Amazon Prime Video i dalje ima koristi od integriranja s Prime Članstvom, a pretplatnici Amazon Prime porasli su na 49,6% domaćinstava u Q3 2020., u odnosu na 45,0% u Q1. Amazon ima najviši nivo direktnog prebacivanja u industriji, sa 14% pretplatnika na Prime Video koji prelaze sa drugog dobavljača. ”

Pad sa Netflixa bio je naslov s najviše uživanja u svim SVoD uslugama, a Lucifer, The Umbrella Academy i Ozark zaokružili su najuživanije SVoD naslove u Q3, ističući Netflixovu dominaciju vrhunskog sadržaja.

Sada je TV postao ključni izvor akvizicije novih kupaca. Snažno promovirana “The Boys Season 2” izašla je kao 2. naslov među najviše uživanih kod svih pretplatnika na SVOD u Q3 2020, pomažući Amazonu da dodatno ojača. Povećanje zadovoljstva količinom originalnog sadržaja i raznovrsnošću TV serija pomoglo je Prime Video ivici Disney + da postane usluga koja se najviše preporučuje nakon Netflixa.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,868FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

Latest Articles