Amazon pokreće Fire TV Channels sa više od 400 besplatnih TV kanala

0

Amazon je u ponedjeljak najavio lansiranje svoje nove aplikacije Fire TV Channels, dajući korisnicima Fire TV-a pristup preko 400 besplatnih TV (FAST) kanala s oglasima, uključujući ABC News, CBS Sports, Fox Sports, MLB, Martha Stewart i još mnogo toga.

Pored lansiranja aplikacije, kompanija je najavila i nove dobavljače sadržaja, kao što su Variety, Rolling Stone, The Hollywood Reporter, Billboard, GameSpot, Looper i Funny or Die, između ostalih. Amazon će nastaviti sa dodavanjem više FAST kanala tokom vremena, napisala je kompanija u saopštenju za javnost.Prvi put predstavljeni u maju, Fire TV kanali dostupni su na pametnim televizorima i uređajima za striming brenda Fire TV. Nova aplikacija nudi jedinstveno odredište za korisnike za brzi pristup hiljadama naslova uživo i na zahtjev u sportu, vijestima, zabavi, kuhanju, igrama i još mnogo toga.

Korisnici mogu pronaći aplikaciju Fire TV Channels putem odjeljka “Vaše aplikacije i kanali”, ikone Besplatno na navigacijskoj traci ili označenih redova sadržaja kroz Fire TV korisničko sučelje. Takođe mogu zamoliti Alexu da „pusti Fire TV kanale“. Za gledanje FAST kanala na Fire TV-u nisu potrebna preuzimanja.

Kako FAST ponude bilježe porast popularnosti među rezačima kablova koji traže alternativu plaćenom streamingu, Amazon nastavlja širiti svoje napore u tom prostoru.

Aplikacija Fire TV Channels pridružuje se Freeveeu, besplatnom streaming servisu u vlasništvu Amazona koji je doživio najveći rast gledanosti u prvoj polovini 2023. u poređenju sa rivalima kao što su Pluto TV, Tubi, Roku Channel i Crackle. Prema Samba TV, Freevee je porastao za 11% u odnosu na prethodnu godinu.

Amazon je nedavno najavio da će objaviti stotine Amazon Original serija za Freevee zajedno sa 23 nova FAST kanala iz Warner Bros. Discovery i MGM.

 

Advertisement