Skip to content

Amazon pokreće Fire TV Channels sa više od 400 besplatnih TV kanala

amazon-400

Amazon je u ponedjeljak najavio lansiranje svoje nove aplikacije Fire TV Channels, dajući korisnicima Fire TV-a pristup preko 400 besplatnih TV (FAST) kanala s oglasima, uključujući ABC News, CBS Sports, Fox Sports, MLB, Martha Stewart i još mnogo toga.

Pored lansiranja aplikacije, kompanija je najavila i nove dobavljače sadržaja, kao što su Variety, Rolling Stone, The Hollywood Reporter, Billboard, GameSpot, Looper i Funny or Die, između ostalih. Amazon će nastaviti sa dodavanjem više FAST kanala tokom vremena, napisala je kompanija u saopštenju za javnost.

Prvi put predstavljeni u maju, Fire TV kanali dostupni su na pametnim televizorima i uređajima za striming brenda Fire TV. Nova aplikacija nudi jedinstveno odredište za korisnike za brzi pristup hiljadama naslova uživo i na zahtjev u sportu, vijestima, zabavi, kuhanju, igrama i još mnogo toga.

Korisnici mogu pronaći aplikaciju Fire TV Channels putem odjeljka “Vaše aplikacije i kanali”, ikone Besplatno na navigacijskoj traci ili označenih redova sadržaja kroz Fire TV korisničko sučelje. Takođe mogu zamoliti Alexu da „pusti Fire TV kanale“. Za gledanje FAST kanala na Fire TV-u nisu potrebna preuzimanja.

Kako FAST ponude bilježe porast popularnosti među rezačima kablova koji traže alternativu plaćenom streamingu, Amazon nastavlja širiti svoje napore u tom prostoru.

Aplikacija Fire TV Channels pridružuje se Freeveeu, besplatnom streaming servisu u vlasništvu Amazona koji je doživio najveći rast gledanosti u prvoj polovini 2023. u poređenju sa rivalima kao što su Pluto TV, Tubi, Roku Channel i Crackle. Prema Samba TV, Freevee je porastao za 11% u odnosu na prethodnu godinu.

Amazon je nedavno najavio da će objaviti stotine Amazon Original serija za Freevee zajedno sa 23 nova FAST kanala iz Warner Bros. Discovery i MGM.

 

Back To Top
Search

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept