skip to Main Content
AMC će sljedeće godine uvesti streaming uslugu AMC+ u CEE

Izvršni direktor AMC-a Levente Málnay potvrdio je da će njegova kompanija sljedeće godine uvesti svoj streaming servis AMC+ širom Centralne i Istočne Evrope.

Málnay, koji je ovdje govorio u NEM Dubrovniku, rekao je delegatima da će streamer biti predstavljen sljedeće godine i da će pretplatnicima ponuditi niz američkih emisija i odabranog lokalnog sadržaja.

EVP/MD AMC Networks International Central and Northern Europe dodao je da se streamer neće upotpuniti s globalnim liderima kao što je Netflix, već će se umjesto toga fokusirati na balansiranje odabira hit sadržaja u SAD-u – sa serijama kao što su  The Walking Dead  i njegovim spin- off-ove koji se spominju uz emisije iz regije.

Málnay je dodao da su lokalne drame u pripremi, ali je rekao da će kompanija poduzeti “bebe korake” kada je u pitanju potrošnja na velike budžetske emisije.

AMC takođe želi da sarađuje sa raznim distributerima, kao što su kablovski i satelitski operateri, kako bi proširili domet streamera širom CEE regiona.

Planirano lansiranje u CEE dolazi usred tekuće ekspanzije za AMC+, koji je  uveden u Australiju prošle godine , omogućavajući gledaocima pristup nizu emisija američkog operatera i njegovih bratskih streamera Acorn TV i Shudder.

Usluga, koja je postala dostupna putem YouTube-a u SAD-u  prošle godine , nudi serije uključujući osvetnički triler  The Beast Must Die,  animiranu komediju  Ultra City Smiths  i italijansku distopijsku dramu  Anna,  koju je AMC kupio  u avgustu .

Vijest o lansiranju AMC+ stigla je pretposljednjeg dana NEM Dubrovnik, koji je u protekla četiri dana privukao gotovo tisuću posjetitelja.

Pored sesija umrežavanja i tržišta, paneli su okupili ključne rukovodioce iz regiona na diskusijama o istraživanju budućnosti besplatnih operatera, obezbeđivanju pažnje korisnika i načinu unovčavanja sadržaja u medijskom pejzažu koji se brzo razvija.

digitaltveurope.com

56

Vezani članci

Back To Top
Search