AMC će sljedeće godine uvesti streaming uslugu AMC+ u CEE

Izvršni direktor AMC-a Levente Málnay potvrdio je da će njegova kompanija sljedeće godine uvesti svoj streaming servis AMC+ širom Centralne i Istočne Evrope.

Málnay, koji je ovdje govorio u NEM Dubrovniku, rekao je delegatima da će streamer biti predstavljen sljedeće godine i da će pretplatnicima ponuditi niz američkih emisija i odabranog lokalnog sadržaja.

EVP/MD AMC Networks International Central and Northern Europe dodao je da se streamer neće upotpuniti s globalnim liderima kao što je Netflix, već će se umjesto toga fokusirati na balansiranje odabira hit sadržaja u SAD-u – sa serijama kao što su  The Walking Dead  i njegovim spin- off-ove koji se spominju uz emisije iz regije.

Málnay je dodao da su lokalne drame u pripremi, ali je rekao da će kompanija poduzeti “bebe korake” kada je u pitanju potrošnja na velike budžetske emisije.

AMC takođe želi da sarađuje sa raznim distributerima, kao što su kablovski i satelitski operateri, kako bi proširili domet streamera širom CEE regiona.

Planirano lansiranje u CEE dolazi usred tekuće ekspanzije za AMC+, koji je  uveden u Australiju prošle godine , omogućavajući gledaocima pristup nizu emisija američkog operatera i njegovih bratskih streamera Acorn TV i Shudder.

Usluga, koja je postala dostupna putem YouTube-a u SAD-u  prošle godine , nudi serije uključujući osvetnički triler  The Beast Must Die,  animiranu komediju  Ultra City Smiths  i italijansku distopijsku dramu  Anna,  koju je AMC kupio  u avgustu .

Vijest o lansiranju AMC+ stigla je pretposljednjeg dana NEM Dubrovnik, koji je u protekla četiri dana privukao gotovo tisuću posjetitelja.

Pored sesija umrežavanja i tržišta, paneli su okupili ključne rukovodioce iz regiona na diskusijama o istraživanju budućnosti besplatnih operatera, obezbeđivanju pažnje korisnika i načinu unovčavanja sadržaja u medijskom pejzažu koji se brzo razvija.

digitaltveurope.com

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top