skip to Main Content
Bez kabla ili satelita: Sky Deutschland lansira Sky Q preko IP -a

Sky domaćinstvima u Njemačkoj više neće biti potrebna pretplata na kablovsku televiziju ili DTH satelitski prijem za korištenje Sky Q -a od 3. avgusta 2021. godine.

Sa Sky Q IP box-om, operater pay-TV-a je lansirao novi prijemnik koji na TV ekranu prikazuje otvorene internetske kanale, usluge za streaming i aplikacije.

TV serija uključuje više od 80 kanala: oni uključuju sve Sky kanale kao i više od 50 besplatnih TV usluga, među njima sve glavne kanale kao što su ARD, ZDF, kanale sa RTL-a i ProSiebenSat.1, kao i tematske kanali kao što su Eurosport, DMAX i Sport1, većina u HD kvaliteti, kako je najavio na internetskoj konferenciji za novinare Max Ehrhardt, direktor Propozicije i proizvoda u Sky Deutschlandu.

Ponuda aplikacije uključuje, na primjer, Netflix, Amazon Prime Video, Disney+, YouTube, DAZN, YouTube Kids i Spotify. Platforma također sadrži usluge nadopune TV-a iz ARD-a, ZDF-a, RTL TVNow-a i ARTE-a. Funkcije personalizacije omogućuju pojedinačne preporuke sadržaja i druge usluge.

Pretplata počinje od 12,50 € mjesečno i uključuje osnovni paket Sky Entertainment . Ugovor na početku traje godinu dana, a zatim se može raskinuti mjesečno. Postoji i mogućnost još jedne jednogodišnje pretplate. Dodatni pay-TV paketi i opcije mogu se dodati uz naknadu.

S IP verzijom Sky Q -a, televizijska kuća koja se bavi plaćanjem TV-a želi se obratiti novim ciljnim grupama, objasnio je Ehrhardt. Cijena pretplate identična je korištenju Sky Q -a putem kabla ili satelita. Prema Ehrhardtu, postojeći korisnici Sky Q -a mogu prijeći na IP verziju tokom perioda trajanja ugovora.

Kutija je povezana putem Wi-Fi-ja ili putem Ethernet kabla na kućni internet ruter. Minimalna propusnost internetske veze za korištenje Sky Q -a preko IP -a je 6Mbps.

Međutim, korisnicima Sky Q over IP kutije nedostaju dvije mogućnosti koje se nude samo putem kabela i satelita: UHD i funkcija snimanja. Tehnički, kutija je pogodna za UHD, rekao je Ehrhardt, dodajući da ta mogućnost nije isključena za budućnost. Odsustvo funkcije snimanja opravdano je činjenicom da korisnici kojima je cilj Sky Sky preko IP-a prvenstveno koriste usluge nadoknade za gledanje TV programa u vrijeme po njihovom izboru.

52

Vezani članci

Back To Top
Search